ПАМ’ЯТІ Ю.К.ДОМОТЕНКА

Дата: 12.04.2017 18:53
Кількість переглядів: 1042

З життя пішла велика особистість, геній місцевого краєзнавства, людина доброї, інтелігентної вдачі – Юрій Корнійович Домотенко. Без перебільшення можна сказати, що осиротіла вся культурно-мистецька спільнота Обухівщини.

Юрій Корнійович – талановитий педагог, журналіст, письменник, художник, скульптор, заслужений працівник культури України, лауреат місцевих літературних премій ім. Г. Косинки, Марії та Івана Гнипів, «Трижерелля», член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки письменників України, почесний громадянин Обухова.

Останніми роками Юрій Корнійович мав певні проблеми зі здоров’ям, переніс важку операцію, але до останнього переймався справами свого другого дому – музею, де кожна експозиція створювалася його ідеями та серцем. Нам здавалося, що так буде завжди і тому сумна звістка, що не стало Юрія Корнійовича Домотенка, застала всіх несподівано. Мітинг, присвячений Юрію Корнійовичу, відбувся в вестибюлі бібліотеки - приміщенні, де на третьому поверсі розташований Обухівський районний краєзнавчій музей, в якому Ю.К.Домотенко з 1994 року працював директором. Для всіх, хто востаннє прийшов вклонитися цій поважній людині, бібліотекарями районної бібліотеки була організована книжкова виставка творів  видатного краєзнавця. Слова М.Рильського «Ти перед нами, ти серед нас, бо допалав ти, але не згас» дуже доречно підійшли для назви виставки творів Юрія Корнійовича. Адже Домотенко залишив нам у спадок понад 20 краєзнавчих книг, написаних ним особисто та у співавторстві, адже Юрій Корнійович популяризував Обухівський край через свої мистецькі твори. 11 тематичних залів краєзнавчого музею – також справа його рук. Особливо вражають уяву відвідувачів музею тематичні діорами, які він створював особисто. Обухівській краєзнавчий музей визнали найкращим в Україні музеєм районного значення. Завдяки його неймовірній працелюбності, заснованій на безмежній любові до рідного краю, історія та краєзнавство Обухівщини стали відомими далеко за межами району, а фонди Обухівських бібліотек регулярно поповнювались новими краєзнавчими виданнями. Щоденна дослідницько-пошукова та інформаційна робота Юрія Корнійовича Домотенка завжди була спрямована на збереження національних традицій та популяризацію народних промислів Обухівщини. Юрій Корнійович був частим гостем на краєзнавчих заходах, які проводила Обухівська районна бібліотека, йому було чим поділитися і про що розповісти як підростаючому поколінню, так і людям зрілого віку. Світла Вам пам’ять, Юрію Корнійовичу!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь