ДАЄШ МІСЯЧНИК ПО ОЗДОРОВЛЕННЮ ПИТУЩИХ!

Дата: 13.02.2018 10:13
Кількість переглядів: 685

У кожному населеному пункті району є люмпен-пролетарі, які п’ють, ніде не працюють, займаються крадіжками, скоюють інші злочини, порушують громадський порядок. Вони добре відомі керівникам місцевої влади та дільничним інспекторам поліції. Ці люди – часті гості районної лікарні, в яку вони доставляються з білими гарячками та на витверезіння (після ліквідації медичних витверезників така функція покладена на лікарні).

Більше, ніж на півтисячі викликів за минулий рік, пов’язаних з насильством в сім'ї через вживання спиртного, змушені були виїжджати автопатрулі поліції, щоб приборкати цих «тигрів».

Жіночий алкоголізм має ще тяжчі соціальні наслідки, особливо коли в їхніх сім’ях є неповнолітні. Нещодавно п’яна жінка зі Старих Безрадичів так виховувала п’ятирічного сина, що повибивала йому зуби. На обліку з діагнозом алкоголізм перебуває 257 жінок, і лише восьмеро з них пройшли курс стаціонарного протиалкогольного лікування. Практика показує, що хворих з другою та третьою стадіями необхідно лікувати в наркостаціонарах, амбулаторне лікування для них малоефективне.

Існує можливість оздоровити таких людей в обласному наркодиспансері. Для цього керівникам місцевої влади разом з депутатами, активістами, дільничними інспекторами поліції необхідно провести роботу з родичами та самими пияками для мотивації їх на протиалкогольне лікування, підготувати короткі характеристики і завезти санітарним транспортом до Глевахи. Безкоштовно! Без капіталовкладень!

Чотири місяці хворі будуть обстежуватися, лікуватися та проходити реабілітацію. За цей час відпочинуть від них родичі, припиняться крадіжки, покращиться громадський порядок. Життя показує, що хоч і не всі припинять пити після виписки, та все ж таке лікування виробляє у них соціальні гальма.

У випадках, коли не вдається вмовити пияка на лікування, коли хворі категорично відмовляються від меддопомоги, коли вони порушують конституційні права інших, своєю поведінкою створюють небезпеку для себе та оточення, особливо у випадках, коли, в їх сім’ях ростуть неповнолітні, пропоную керівникам місцевої влади звертатися до головного лікаря районної лікарні з клопотанням про направлення таких хворих на примусове лікування через суд, як це передбачає «Закон України про психіатричну допомогу». Там перепон для такого направлення не існує з тих пір, як сесія районної ради затвердила списки присяжних райсуду. Нехай це називається, скажімо, так: «Місячник по оздоровленню питущих виборців!». Щоб наші і без того «вдовині» села не обезлюднювалися ще більше без сильної статі

П.ФЕДЬ, районний нарколог


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь