Видача свідоцтва про народження та подача документів для реєстрації місця проживання новонародженої дитини безпосередньо у пологовому будинку

Дата: 13.07.2017 10:26
Кількість переглядів: 939

Пілотний проект, ініційований Міністерством юстиції, щодо видачі свідоцтв про народження у медичних закладах полягає в забезпеченні можливості отримання батьками дитини свідоцтва про народження безпосередньо у медичних закладах, де приймаються пологи.

Метою проекту є підвищення рівня надання адміністративних послуг та спрощення порядку їх отримання.

Наразі у 474 пологових будинках по всій країні можливо отримати таку послугу.

За минулий та поточний роки понад 116 тисяч українських новонароджених отримали свідоцтва про народження безпосередньо у закладах охорони здоров’я.

Переваги:

  • Відсутність необхідності звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

  • Відсутність черг.

  • Можливість отримати перший документ дитини безпосередньо при виписці у медичному закладі.

Реалізація нової ініціативи дозволяє батькам без зайвого клопоту та витрачання часу отримати перший офіційний документ дитини.

На території Київської області 24 відділи, а саме, Баришівський, Богуславський, Бородянський, Вишгородський, Володарський, Іванківський, Кагарлицький, Києво-Святошинський, Макарівський, Миронівський, Рокитнянський, Сквирський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський, Яготинський районні, Березанський, Славутицький міські, Білоцерківський, Бориспільський, Броварський, Васильківський, Переяслав-Хмельницький, Фастівський міськрайонні відділи державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Київській області, надають послугу у 25 медичних закладах області.

На Київщині у поточному році майже 70 % батьків  отримали  свідоцтва про народження дитини  безпосередньо у медичних закладах області.

З листопада 2016 року у медичних закладах області батьки новонароджених мають можливість не тільки отримати свідоцтво про народження, а і подати документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини. 

Переваги:

  • Відсутність необхідності звернення до органу реєстрації, що здійснюють реєстрацію місця проживання особи на території відповідної адміністративно- територіальної одиниці.

  • Відсутність черг.

  • Можливість отримання довідки про реєстрацію місця проживання у зручний для громадян спосіб (у закладах охорони здоров’я, відділі державної реєстрації актів цивільного стану або у відповідному органі реєстрації, центрі надання адміністративних послуг або направлення її поштою) .


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь