Обухівщині - 95!

Дата: 03.04.2018 12:52
Кількість переглядів: 727

Грандіозний захід відбувся 30 березня в Районному центрі культури і дозвілля – Обухівський район святкував свій 95-й день народження. На урочисту подію прибули делегації з усіх сіл Обухівщини, а також з міста Обухів.

У фойє гостей зустрічав дитячий духовий оркестр «Гей, соколи!», під жваві акорди якого мали змогу поспілкуватися давні знайомі та друзі, які давно не бачилися. Бажаючі подивитися святковий концерт заповнили увесь зал.

Традиційно першою частиною програми була урочиста – жителів району привітали голова Обухівської районної державної адміністрації Іван Рудяк та голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков. «Сьогодні ми починаємо цикл святкування 95-річчя нашого району, з чим ми вас і вітаємо. Я хотів би подякувати усім тим людям, які докладали зусиль до того, щоб ми могли сьогодні пишатися нашим районом. Наша команда працює над тим, щоб продовжувати цей темп і робити його ще кращим, щоб невдовзі Обухівський район став найкращим в Україні. Нехай наш край буде мирним та урожайним, а працьовиті та щирі люди, які тут живуть, – щасливими!» – звернувся до присутніх Іван Сергійович.

На тому, що саме люди є основним багатством Обухівського району, наголосив і  Костянтин Олександрович: «Обухівщина славиться своїми працьовитими і талановитими людьми, тими, хто впродовж усього життя з натхненням і самовіддачею, з душею, застосовуючи всі свої навики і таланти, розбудовували Обухівський край. Руками цих людей писалася історія Обухівщини. За цей час підросла гідна зміна – чимало людей, що належать до молодого покоління, захищають кордони України сьогодні і творять нову історію».

Очільники району вручили подяки, почесні грамоти та нагрудні знаки «Почесний громадянин Обухівського району» жителям сіл різного віку, які докладають чимало зусиль для розвитку і процвітання рідної Обухівщини.

З вітальним словом до присутніх звернувся і Обухівський міський голова Олександр Левченко, який, до речі, народився та виріс у с. Красне Обухівського району: «Це свято тих, хто має тут коріння, хто тут народився, живе і продовжує ті хороші традиції, які були започатковані ще нашими дідами й прадідами. Також свято тих, хто одного разу приїхав сюди, уподобав цей край і залишився тут жити, працювати і примножувати добрі справи. Обухівщина постійно розвивається і має усі можливості для процвітання. Тож вітаю усіх зі святом і бажаю нових звершень!». Разом з Олександром Миколайовичем на сцену піднялися люди, які у різний час очолювали місто, а також ті, хто працював на благо Обухівщини. Вітаючи район, представники Обухова подарували сакральну річ – символ трипільської культури Рожаницю – Берегиню, богиню родючості задля процвітання Обухівського району.

Район також привітала виконуюча обов’язки Українського міського голови Катерина Проценко.

Це свято було б неможливе без прояву патріотизму, мужності та самовідданості наших захисників, які боронили і боронять дотепер наш спокій на передовій. Присутні мали змогу переглянути документальну відеохроніку про учасників АТО з Обухівщини, які, на жаль, не повернулися зі Сходу. Ці кадри не залишили байдужими нікого. Пам’ять Героїв ушанували хвилиною мовчання.

Після урочистої частини розпочалася святкова, що мала назву «Великий весняний концерт». Обухівщину вітали заслужені артисти України Тетяна Піскарьова, Наталія Пелих і Павло Мрежук, а також вокальні, хореографічні та циркові колективи: народний художній хореографічний колектив «Веселка» дитячого центру творчості з м. Васильків (керівник – Євгенія Монарх), студія естрадного вокалу «Стейдж вог» Обухівського РЦКіД (керівник – Оксана Дон), зразковий дитячий ансамбль танцю «Фаворит» (керівник – Юрій Стрембіцький), дует «Фемілі», дует «Асса» вокальної студії  Обухівського РЦКіД, ансамбль української пісні Обухівського РЦКіД «Намисто» (керівник – Оксана Готко), народний фольклорний ансамбль «Горлиця» Обухівського РЦКіД, хореографічна студія Обухівського РЦКіД «Школа танцю Андрєєва».

Варто зазначити, що цим концертом лише розпочалося святкування з нагоди 95-ї річниці утворення Обухівського району, тож слідкуйте за афішами й оголошеннями та приходьте на цікаві заходи!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь