Четверта річниця Революції Гідності

Дата: 22.11.2017 08:31
Кількість переглядів: 759

Ось уже четвертий рік як у звичайний перелік листопадових днів укорінилася дата, що перевернула свідомість українців і змусила мислити по-новому. Це річниця Революції Гідності, яка була спричинена зривом підписання угоди про євроінтеграцію і як наслідок – спочатку мирні протести на підтримку європейського вибору України, а потім – невинні жертви у, здавалось би, мирній демократичній державі.

21 листопада обухівчани зібралися на Алеї Небесної Сотні, щоб згадати доленосні для України події, такі трагічні та водночас значимі для кожного з нас.

У цей знаменний і величний день ми з гордістю говоримо про те, що українці – це народ, який заслуговує поваги світової спільноти. Події, що відбувались з нашим суспільством на зламі 2013-2014 років та відбуваються сьогодні, мають велике значення для України та українців. 

Це надзвичайно важкий період та іспит для країни, коли ми, українці продемонстрували свою європейську свідомість, гідність, своє прагнення до свободи.

Більше сотні активістів Майдану пожертвували найціннішим, що у них було. Вони віддали свої життя за своїх рідних та за кожного з нас. Вони стояли до кінця, не злякавшись погроз і пострілів. Сьогодні боротьба за незалежність та суверенітет України продовжується, і від зовнішньої агресії нас захищають такі ж патріоти й щирі люди, які були на Майданах міст та містечок нашої країни. За цю боротьбу заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, серед яких і наш земляк – Володимир Чаплінський. Він з перших днів стояв на Майдані і загинув від рук снайпера в найкривавіший день -  20 лютого 2014 року.

Своє життя віддали за нас і наші хлопці, що боронили Батьківщину на східних кордонах, в зоні АТО. Імена Героїв навіки в пам’яті земляків, пам’яті народу, як символ незламності та невмирущості українського духу. 

Гідний поваги народ, має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої Держави.

Мітинг розпочався з молитви за «невинно убієнними», яку прочитав благочинний Обухівського району УПЦ КП отець Костянтин Мадзяновський, разом зі священниками благочиння.

У заході взяли участь Обухівський міський голова Олександр Левченко, голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков, голова Обухівської райдержадміністрації Іван Рудяк, районний військовий комісар Дмитро Клабуков.

Перед громадою виступили й батьки Героя України Володимира Чаплінського – Антоніна Євгенівна та Володимир Володимирович. Боляче було слухати цих вже літніх людей, які втратили сина. Але в їхніх словах була гордість за сина і любов до Батьківщини.

Мітинг закінчився покладанням квітів до пам’ятника Герою і хвилиною мовчання.

В цей день, з нагоди Дня гідності та свободи, у навчальних закладах Обухівського району були проведені відкриті уроки та бесіди присвячені річниці Революції Гідності та утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, задля збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні 2013-2014 років.

Також відбулися урочисті покладання квітів до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні у населених пунктах району.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь