105-річчя з дня народження Андрія Малишка

Дата: 14.11.2017 14:24
Кількість переглядів: 851

14 листопада Обухівська громада відзначає великий ювілей – 105-річчя з дня народження видатного поета Андрія Малишка. Сьогодні в центрі міста біля його пам’ятника пройшов урочистий мітинг, який зібрав на площі літературно-мистецьку когорту Обухова,  шкільну молодь, працівників установ та організацій району та міста.

Вже є доброю традицією запрошувати на це свято митців та почесних гостей з літературного середовища, які так чи інакше мають відношення до визначної постаті поета та його творчості. 

На урочистості завітав Герой України, член Національної Спілки письменників України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка письменник Юрій Мушкетик. Також серед почесних гостей були: член Національної Спілки письменників України, письменниця Валентина Козак, перший заступник голови НСПУ, лауреат низки літературних премій, поет, прозаїк Мельник Віктор Іванович, заступник директора інституту літератури ім. Т. Шевченка Національної Академії Наук України Гальченко Сергій Анастасович, декан факультету інституту української філології ім. А. Малишка Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова доктор філологічних наук, професор Висоцький Анатолій Васильович.

Потужне слово поета знайшло своє відображення і в музиці. Так народилися пісні, які давно вже йменуються народними – «Ми підем, де трави похилі», «Знову цвітуть каштани», «Київський вальс», «Вчителько моя», «Стежина», славнозвісна та відома на увесь світ «Пісня про рушник». 

Ми пишаємося, що маємо такого видатного земляка, живе та невмируще слово якого давно пішло поміж люди і залишається з нами навік.

В рамках святкування 105-річчя з дня народження Андрія Малишка в Районному будинку культури відбулася виставка вишиваних виробів «Обухівський шитий рушник», на якій досвідчені обухівські майстри та майстрині представляли свої рукотвори. Чудову виставку також прикрашали малюнки дітей та вироби з кераміки нашої молодої, але вже відомої майстрині Марини Галузи.

На завершення на усіх гостей чекав святковий концерт за участю дитячих творчих колективів міста та Міського будинку культури.

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь