Виїзний прийом громадян у селі Перше Травня

Дата: 19.04.2018 16:07
Кількість переглядів: 674

18 квітня  2018 року в с. Перше травня  в приміщенні будинку культури з 10-00 год вібувся виїзний прийом громадян. На зустріч з головою Обухівської райдержадміністрації Іваном Рудяком, головою Обухівської районної ради Костянтином Шушаковим прийшли жителі села, педагоги місцевого загальноосвітнього закладу, депутати та члени виконавчого комітету Першотравенської сільської ради. Також були присутні начальники структурних підрозділів Обухівської районної державної адміністрації, Обухівської районної ради, керівників установ, організацій Обухівського району.

Про рознесення жителям села квитанцій на оплату електроенергії, про встановлення трансформатору, про встановлення лічильників, зняття показників із них, про перебої з напругою в селі відповів заступник начальника з комерційної роботи Обухівського районного підрозділу ПАТ «Київобленерго» Сергій Бесараб. Він повідомив, що з приводу рознесення квитанцій укладено договір з підприємством «Укрпошта» і надалі квитанції населенню будуть доставлятися вчасно. Головою адміністрації доручено підприємству розробити механізм комунікації між підприємством-надавачем послуг і споживачами послуг для кожного населеного пункту району, щоб люди знали, куди і до кого звертатись у випадку проблем для їх вирішення, і на його основі розробити пам’ятку чи інформаційний листівку. Жителі села також отримали відповіді з приводу встановлення лічильника та зняття показів.

Валерій Ковтун, начальник Обухівської дільниці Васильківської ФЕГГ, відповів на запитання присутніх жителів села, коли вони отримуватимуть квитанції на оплату послуг газопостачання вдома, а не в сільській раді. Валерій Миколайович запевнив, що у квітні квитанції вже будуть надходити на домашні адреси місцевих жителів.

На запитання жительки села Перше Травня про ремонт доріг відповіла Першотравенський сільський голова Тамара Семенюк. Вона повідомила, що сільською радою розроблені відповідні проекти реконструкції доріг, які потребують ремонту, і ці проекти включені до програми реконструкції доріг Київської області.

Багато запитань ставили жителі села заступнику головного лікаря Комунального закладу Обухівської районної ради «Обухівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Леоніду Пилипченку. Зокрема, про відсутність у селі Перше Травня аптечного пункту, про запровадження програми з вибору сімейного лікаря, про програму «Доступні ліки», про відсутність лікаря в селі. Для ефективної роботи лікаря необхідно його забезпечить житлом. Голова адміністрації розповів про прийняту Програму доступного житла для соціальних категорій громадян, у тому числі і для медиків, для залучення фахових лікарів. Таким чином можна буде вирішити питання наявності лікаря. Першотравенський сільський голова Тамара Григорівна розповіла, що у селі є приміщення ФАПу, яке переводиться у житло для лікаря, з проведенням відповідного ремонту.

На запитання місцевої громади села про порядок розрахунку і призначення субсидій відповіла начальник відділу з прийняття рішень щодо призначення допомог управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ніна Яблонська.

Піднімались також питання встановлення у селі обмежувачів швидкості, так званих лежачих поліцейських. Іван Сергійович повідомив присутнім про розробку плану дій з забезпечення безпеки руху у районі. Найближчим часом цей план почне реалізовуватись по всьому району.

Про систему оповіщення цивільного населення у випадку надзвичайних ситуацій  розповів провідний фахівець цивільного захисту Обухівського районного сектору ГУ ДСНС України в Київській області, майор служби Микола Миргородський. Голова адміністрації розповів присутнім, що сповіщення населення відбувається в обов’язковому порядку через місцеве телебачення та через офіційний сайт Обухівської райдержадміністрації. Обухівським районним сектору ГУ ДСНС України в Київській області також здійснюється перевірка протипожежної безпеки супермаркетів.

Голова районної ради Костянтин Шушаков запропонував запровадити систему оповіщення місцевого населення в кожному населеному пункті зокрема, якою раніше було проводове радіомовлення. Голова села Перше Травня розповіла, що у їхньому селі така система оповіщення готується і невдовзі запрацює.

Перший заступник начальника Обухівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Коротченко В.В. надала роз’яснення  присутнім по змінам в пенсійному законодавству, реєстрації громадян на веб-порталі електронних послуг  Пенсійного фонду України, провела опитування пенсіонерів щодо своєчасного отримання пенсій.

Жителі села також піднімали актуальне питання відсутності громадських туалетів у місті і районі.

На усі поставлені запитання громада села Перше Травня отримала вичерпну аргументовану відповідь.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь