Представники Обухівщини вручили звернення Його Всесвятості Вселенському Патріарху на підтримку надання Томоса про створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні

Дата: 06.06.2018 18:25
Кількість переглядів: 1025

Ініціативна група українських віруючих (Обухівщини та Київщини) представляючи інтереси мільйонів українців, що прагнуть до визнання автокефальної Православної Церкви в Україні в період з 26 по 30 травня 2018 року здійснили візит до Стамбулу з метою вручення звернень Його Всесвятості Варфоломію, Архієпископу Константинополя-Нового Риму і Вселенському Патріарху на підтримку надання Томоса про створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні.

Одними з ініціаторів та організаторів поїздки стали громадський діяч Обухівщини генеральний директор ТОВ «Центр соціально-психологічної реабілітації «Домнікія» Володимир Гаркуша та настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей  Костянтин Мадзяновський. В складі делегації прийняли участь директор Обухівського молокозаводу «Лукавиця», депутат Обухівської районної ради Олексій Зануда,  директор благодійного фонду імені Святого Стефана та представник Обухівської телестудії «Бард» Катерина Бриль, кандидат наук з богослів’я, доцент, завідувач кафедри церковно- історичних і практичних дисциплін Київської православної богословської академії Святослав Чокалюк, генеральний директор ТОВ «Київгума» Андрій Острогруд, віце-президент міжнародної спеціалізованої фармацевтичної корпорації «Юрія Фарм» Сергій Ляшко, благочинний Обухівського району протоієрей Костянтин Мадзяновський та кандидат наук з богослов’я, старший викладач Київської православної богословської академії протоієрей Петро Бойко.

У День Святої Трійці делегація взяла участь у богослужінні, яке очолив Вселенський Патріарх Варфоломій у Храмі Святого Георгія на Фанарі.

Після закінчення служби, члени делегації поспілкувалися з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом та передали звернення від українських вірян, у тому числі і звернення депутатів Обухівської районної ради сьомого скликання. Під час розмови Вселенський Патріарх висловив свою підтримку Українському народові і його прагненням та передав своє благословіння.

Розмова продовжилась у Патріаршій резиденції з Головним секретарем Святого і Священного Синоду Вселенського Патріархату архімандритом Іоакімом (Біллісом). Отець Іоакім наголосив на тому, що цей візит є дуже важливим для майбутнього Церкви і особливо для України. Архімандрит Іоакім відзначив, що між Патріархією і дипломатичним корпусом України в Турецькій Республіці існує дуже плідна співпраця і взаємодія з українського питання, і дуже важливу роль в цьому процесі відіграє особисте спілкування.

У День Святого Духа делегація відвідала богослужіння у ставропігійному чоловічому монастирі Святої Трійці на острові Халкі (Хейбіліада) поблизу Стамбулу. Уперше під час Божественної Літургії у монастирі архімандритом Харлампієм поряд із грецькою використовувалась українська мова, а молитви Символ Віри та Отче Наш були виголошені рідною мовою Послом України в Туреччині Андрієм Сибігою. Після богослужіння урочистості з нагоди престольного свята продовжились в Синодальному залі монастиря. Від імені делегації з вітальним словом до присутніх звернувся доцент Київської православної богословської академії Святослав Чокалюк. Учасники делегації також мали тепле спілкування з настоятелем монастиря - митрополитом Пруси (Бурси) Елпідофором. Для українських гостей о. Іонікієм була проведена надзвичайно цікава екскурсія бібліотекою Духовної семінарії, що знаходилася в приміщені Свято-Троїцького монастиря на острові Халкі.

На завершення учасники делегації подякували Богові за плідний візит, який має важливе історичне значення для створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь