Товариству Червоного Хреста – 100 років!

Дата: 18.04.2018 15:31
Кількість переглядів: 612

18 квітня 2018 року виповнилося 100 років від дня заснування Товариства Червоного Хреста України. Це найвпливовіша і найбільша за чисельністю в країні громадська організація, основним завданням якої є сприяння органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері. 

Взявши на себе з перших днів свого існування благородну місію турботи про здоров’я людей та їх благополуччя, Товариство визначило і реалізує такі пріоритетні напрямки діяльності: надання медичної, соціально-побутової, матеріальної та іншої допомоги одиноким малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, дітям вулиці, багатодітним сім’ям, потерпілим унаслідок надзвичайних ситуацій (зокрема від аварії на Чорнобильській АЕС), мігрантам, біженцям, шукачам притулку, іншим верствам населення, які потребують соціальної підтримки; попередження торгівлі людьми; проведення санітарно-просвітницької роботи, спрямованої на профілактику інфекційних хвороб; немедичний догляд хворих на туберкульоз та СНІД.

Невід’ємною складовою цієї великої та потужної організації милосердя є Обухівська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України. В її лавах протягом багатьох десятиліть самовіддано працювали і працюють нині люди, наділені особливими людськими якостями, для яких допомога людям стала справою всього життя. Очолює її Баукова Галина Миколаївна.

З приводу знаменної дати 18 квітня 2018 року в Обухівському районному центрі культури та дозвілля був організований святковий концерт. І хоча присутніх було не так багато, як хотілося б, у залі панувала тепла атмосфера. Згадували історію, переглядали фото, ділилися спогадами. А ще приймали вітання. На заході були присутні представники районної та міської влади, які не шкодували теплих слів на адресу іменинників.

З вітальним словом звернувся голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков: «Для мене дуже приємно і відповідально вітати Товариство Червоного Хреста зі 100-річним ювілеєм. Я думаю, що немає жодного куточка на земній кулі, де б не знали про діяльність цієї організації. У нашій державі це найпотужніше і найвпливовіше громадське утворення, кількість добрих справ якого важко переоцінити. Хочу подякувати нашому міськрайонному представництву цієї світової організації, усьому її колективу і особисто Галині Бауковій за співпрацю. Ми зі свого боку й надалі будемо допомагати цим людям у їхній благородній справі».

Також на сцену піднявся радник голови Обухівської Райдержадміністрації Олексій Дуля, який від імені Івана Рудяка та від себе особисто привітав  ювілярів з поважною датою та подякував за роботу, доброту і милосердя, якого чекають і в якому не сумніваються. Звісно, не обійшлося і без квітів та подарунків.

Слова вітання також звучали від секретаря виконавчого комітету Обухівської міської ради Сергія Клочка, який від імені очільника міста Олександра Левченка та від усього колективу міської ради привітав представників Товариства Червоного Хреста з такою вагомою датою і зауважив, що ця організація своєю діяльністю повністю виправдовує обов’язки, що на них покладені та принципи, що сповідує світове товариство.

Представники міськрайонної організації та люди, що їм повсякчас допомагають, були нагороджені подяками та нагрудними знаками.

Чимало з присутніх отримали нагороди та подяки і від Обухівської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України за постійну підтримку та допомогу в багатьох питаннях.?

Святковості заходу додавали творчі колективи та окремі виконавці – колектив сучасного танцю «Зебра» Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва (керівник – Ігор Васильчук), Савелій Пікуль, учень вокальної студії «Стейдж вок» Обухівського РЦКіД (керівник – Оксана Дон), дует «Асса» Обухівського РЦКіД, хореографічна школа Андрєєва Обухівського РЦКіД, Дарина Монастирна та Іван Пінігін.

Діяльність Обухівської міськрайонної організації багатогранна і направлена на усіх тих людей, які потребують догляду, психологічної підтримки, лікування та простого людського спілкування. Саме тому основними принципами в організації залишаються – гуманність, людяність, милосердя, неупередженість, єдність та добровільність.

100-річний ювілей Товариства Червоного Хреста України – це беззаперечний доказ необхідності його існування і незмінно вагомої ролі у суспільстві. А головним критерієм успіху функціонування цієї організації є щирість, співчуття  та розуміння кожного з нас, що спільні добрі справи зроблять світ добрішим і світлішим!

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь