День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 23.11.2018 16:03
Кількість переглядів: 690

День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні, мільйонам загиблих в результаті штучного голоду селян радянської України, знищених сталінським режимом у 1932-1933 роках.

23 листопада 2018 року на території Меморіалу пам’яті жертв Голодомору, що розташований в місті Обухів відбувся пам’ятний захід присвячений Дню пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Вшанувати пам’ять тих, хто помер голодною смертю прийшли: голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков, виконуючий обов’язки голови Обухівської районної державної адміністрації Сергій Коваленко, заступник Обухівського міського голови Антоніна Шевченко, священнослужителі, депутати районної ради та місцевих рад, представники працівники районної ради та районної державної адміністрації, представники Обухівської міської ради, Козинської селищної та сільських рад, представники трудових колективів, підприємств, установ, організацій, громадськість району та міста.

Священнослужителями Української православної церкви Київського патріархату було відправлено Поминальний Молебень, під час якого було запалено свічку та вшановано пам’ять мільйонів невинних жертв Голодомору-геноциду Українського народу, яких у 1932-1933 роках сталінський режим цілеспрямовано прирік на муки голодної смерті.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь