Доходи, які необхідно декларувати громадянам

Дата: 13.02.2019 09:50
Кількість переглядів: 471

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи, зокрема, зобов’язані подати фізичні особи – платники податків, у разі, якщо протягом 2018 року вони отримували доходи не від податкових агентів, тобто, від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи, тобто, не є підприємцями або не провадять незалежну професійну діяльність.

У ГУ ДФС у Київській області наголошують, що до таких доходів відносяться, наприклад, доходи, отримані від надання в оренду майна (рухомого та нерухомого), успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення, у разі коли податок на доходи фізичних осіб не був сплаченим при нотаріальному оформленні спадщини, дохід від викладацької (репетиторської) діяльності, від виконання робіт чи надання послуг фізичним особам, які не є підприємцями або не провадять незалежну професійну діяльність.

Декларацію про майновий стан і доходи зобов’язані подати громадяни, які отримали від податкових агентів доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування. Такими доходами є, наприклад, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, що прощений кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо сума перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року.

Також декларація подається громадянами, які отримали у 2018 році інвестиційні доходи або іноземні доходи.

У ГУ ДФС у Київській області звертають увагу, що платники податку – фізичні особи, які зобов’язані подати декларацію та визначити і сплатити свої податкові зобов’язання, сплачують ПДФО та військовий збір за такими кодами платежу:
• «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;
• «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Нагадуємо, що декларацію потрібно подати до 1 травня 2019 року, а задекларовані зобов’язання слід сплатити до 1серпня 2019 року.

Звертаємо увагу, що податок на доходи фізичних осіб є одним з бюджетоутворюючих податків місцевих громад, від його надходження в значній мірі залежить наповнення місцевих бюджетів, а отже і соціально-економічний стан населеного пункту, в якому проживають декларанти.

ГУ ДФС у Київській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь