Проблема наркотизації населення - національна проблема: за результатами засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту Київської обласної ради

Дата: 01.11.2019 09:58
Кількість переглядів: 339

Проблема з незаконним розповсюдженням наркотичних засобів є нагальною національною проблемою. Одним із способів реалізації наркотиків є продаж через мережу Інтернет із залученням наркокур'єрів, які після оплати наркотичних засобів у безготівковій формі, залишають так звані "закладки" в обумовлених місцях, більшість з яких знаходиться у дворах житлових домівок, на території дитячих ігрових майданчиків та в інших публічних місцях. А це становить небезпеку для життя й здоров'я людей, адже часом поведінка наркозалежних у пошуках "закладок" буває доволі агресивною. Це неприпустимо, робота Інтернет-сайтів має бути припинена, наркокур'єри та інші особи, які беруть участь в організації збуту наркотичних засобів, мають бути затримані представниками правоохоронних органів та притягнуті до відповідальності.

Це питання було ключовим на засіданні постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції Київської обласної ради 8 жовтня.

Групою фахівців та курсантів  Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом декана факультету, підполковника В'ячеслава Маркова у рамках проекту "MRIYA" було створено чат-бот "СторНаркотик", призначений для блокування Інтернет-ресурсів з продажу наркотичних засобів з використанням мессенджера Telegram, який, власне, й презентували на засіданні комісії.

Завдяки такому ресурсу працівникам правоохоронних органів можна буде оперативно відслідкувати мережу збуту, сформувати базу підозрюваних осіб та провести інші оперативно-слідчі дії, які сприятимуть боротьбі з незаконним розповсюдженням наркотичних засобів.

Телеграм-канал "СтопНаркотик" був апробований у вересні на Харківщині та вже дав перші позитивні результати у боротьбі з наркотизацією у регіоні. Адже лише за минулий рік на Київщині офіційно зафіксовано 137 випадків збуту наркотичних речовин, а скільки їх ще не виявлено.

В результаті засідання члени постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції вирішили звернутися до Національної поліції Київської області та органів місцевого самоврядування з тим, щоб синхронно вирішити проблему наркотизації Київської області - розпочали заходи з ліквідації рекламних носіїв розповсюдження наркотичних речовин, звернутися до освітнього омбудсмена з проханням вирішити проблему на законодавчому рівні.

                        За інформацією офіційного сайту Київської обласної ради

 

Лист голови Київської обласної ради від 16.10.2019 № 2523/06-01 щодо розгляду питання стосовно впровадження чат-боту "СтопНаркотик" в рамках проекту "MRIYA" на території Київської області з метою сприяння боротьбі із незаконним розповсюдженням наркотичних засобів за допомогою мережі Інтернет та месенджерів (Telegram).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь