2020 рік – Міжнародний рік здоров'я рослин

Дата: 05.03.2020 10:07
Кількість переглядів: 389

Організацією Об'єднаних Націй 2020 рік оголошено Міжнародним роком здоров'я рослин. Рослини, як люди і тварини, теж можуть хворіти. Вони можуть страждати від захворювань, спричинених вірусами, бактеріями, грибками, на них нападають шкідники, великі і малі, такі як комахи, кліщі, а також нематоди. Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості нових шкідників та хвороб, які з'являються на територіях, які раніше були вільними від них.

поява нових шкідників та хвороб рослин може загрожувати економіці та біорізноманіттю

Шкідники та хвороби можуть транспортуватися на рослині, насінні, квітах, фруктах та овочах, навіть якщо вони виглядають здоровими, а також на грунті, що чіпляється за коріння. Таким чином, коли ми переміщуємо рослини між різними частинами світу, ми можемо ненароком занести нових шкідників та хвороби у нашу країну. Після появи в новому середовищі деякі з цих чужорідних шкідників та хвороб можуть завдати серйозну економічну шкоду для сільського та лісового господарства та загрожувати біорізноманіттю. У минулому яскравим прикладом цього була поява у Євро-середземноморському регіоні фітофторозу картоплі, виноградної філоксери, колорадського жука та голландської хвороби в'язів.

Утримуючись від перевезення рослин, насіння, фруктів, овочів та квітів під час міжнародних подорожей, ви допомагаєте нам захистити наші сільськогосподарські культури та мальовничу природу від небезпечних шкідників та хвороб рослин.

Як ви можете допомогти

Під час подорожі уникайте привезення додому рослин або інших рослинних продуктів… адже шкідники рослин або хвороби можуть ховатися на них

Відповідно до Закону України "Про карантин рослин" дозволяється імпорт без фітосанітарного сертифіката у поштових відправленнях, ручній поклажі та багажі пасажирів, членів екіпажів морських, річкових та повітряних суден, транспортних засобів свіжих або сушених фруктів та овочів (крім картоплі) у кількості, що не перевищує двох кілограмів кожного виду.

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області

            Департамент фітосанітарної безпеки

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

            http://www.consumer.gov.ua


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь