Звернення депутатів Обухівської районної ради щодо благодійної участі у реконструкції об’єкту спільної власності територіальних громад Обухівського району – Меморіалу пам'яті жертв голодомору

Дата: 15.06.2018 10:43
Кількість переглядів: 575

Меморіал пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.. встановлений на околиці Обухова у 2008 році. Під час голоду в Обухові голодною смертю помер кожен четвертий житель міста. Обухівський район був охоплений Голодомором. Голод почав відчуватися на Обухівщині вже восени 1932-го, а на весну та влітку 1933-го призвів до масо- вого вимирання сільського населення. Тієї фатальної весни і початку літа в селах району вимирали родини, вулиці, кутки, були випадки людожерства. На території району вимирали і одноосібники, і колгоспники. Всього за підрахунками краєзнавців, Голодомор забрав життя до 3 тис. обухівчан.

У 2008 році в пам’ять про жертв геноциду було споруджено Меморіальний комплекс жертвам Голодомору.

В ніч з 13 на 14 травня 2018 р. невідомі спалили дерев’яний млин, який був частиною Меморіального комплексу жертвам Голодомору, що на кільцевій дорозі Обухова.

Нашим моральним обов’язком є виховання нових поколінь на принципах поваги до людської гідності, толерантності, згуртування людей різних етносів, мов і сповідань навколо основоположних цінностей – свободи, незалежності, демократії, прав людини.

Основне наше завдання - об'єднати навколо фінансування реконструкції об’єкту спільної власності територіальних громад Обухівського району максимальну кількість меценатів для увіковічнення пам'яті загиблих та збереження історії рідного народу.

З метою належного вшанування пам'яті співвітчизників, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідків, звертаємося з проханням долучитися до реконструкції Меморіалу пам'яті жертв голодомору.

Забезпечення організації благодійників у реконструкції об’єкту здійснює Настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Костянтин Мадзяновський.

 

Звернення схвалене рішенням Обухівської районної ради Київської області сьомого скликання від 07 червня 2018 року № 770.29(III).VIІ.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь