Пожежна безпека восени

Дата: 17.09.2019 11:27
Кількість переглядів: 574

Фото без опису

Зважаючи на суху осінь, залишається високий рівень пожежонебезпеки. Лісова пожежа – це величезне лихо. Утім, їх було б набагато менше за умови екологічного виховання відпочиваючих в лісових масивах. Дуже часто люди навіть не задумуються про можливі наслідки своїх незаконних вчинків, навіть у особливо небезпечний період, коли є велика небезпека виникнення лісової пожежі і діє заборона на розведення багаття в лісових угіддях. Засмічення довкілля посилює пожежонебезпечну ситуацію. Спека, відсутність опадів призводить до всихання трав’яної рослинності. Навіть незначний подих вітру може погнати вогонь у ліс і лихо неминуче.

Головним в охороні лісів від пожеж є суворе дотримання відпочивальниками правил поведінки у лісі. Усі, хто буває в лісі, повинні знати правила гасіння пожежі. При виникненні низових пожеж вогонь збивають гілками листяних порід, засипають землею, заливають водою. Кожен, хто помітить вогонь у лісі, повинен негайно вжити заходів для його локалізації. Якщо зробити це власними силами неможливо, слід звернутись до найближчого лісництва,або повідомити в поліцію чи ДСНС. 

З метою запобігання виникнення та недопущення лісових пожеж звертаємося до жителів міста та району з проханням утриматись від відвідування лісів та лісонасаджень, обережно поводитись з вогнем, дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах. Не розводьте вогнища у недозволених місцях, не паліть у лісі, адже  недбало кинутий недопалок може стали причиною великої біди.

Насамкінець хочемо нагадати народну мудрість: «З вогнем не жартуй, воді не вір, із вітром не дружи». Будьте пильні, адже від цього може залежати ваше життя і життя оточуючих! 

--

Обухівський РС ГУ ДСНС
 
 

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь