День гідності та свободи

Дата: 21.11.2018 14:42
Кількість переглядів: 644

Сьогодні, 21-го листопада відзначається державне свято - День Гідності і Свободи. Указом президента України від 13 листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, початку двох доленосних подій у новітній українській історії, а саме: Помаранчевої революції  2004 року та Революції гідності 2013-2014 років, установлено День Гідності та Свободи, який відзначається щорічно 21 листопада.

Цього дня, 21 листопада 2018 року у читальному залі Обухівської центральної районної бібліотеки було проведено урок гідності «З Україною в серці» за участю голови Обухівської районної ради Костянтина Шушакова, виконуючого обов’язки голови Обухівської районної державної адміністрації Сергія Коваленка та учасника революції Гідності, депутата Обухівської районної ради сьомого скликання Олексія Новохатька. Слухачами заходу були учні старших класів Григорівської загальної школи І-ІІІ ступенів Обухівської районної ради Київської області, представники громади Обухівського району.

Чим була Революція гідності для України? У першу чергу випробуванням на цінність особистості людини, виміром людської гідності. Сотні тисяч українців об’єднало прагнення правди. Народ повстав проти брехні, корупції, наруги над волею людей. І вкотре виграв цю битву, адже нікому не вдалося нас зламати.

Олексій Новохатько поділився з присутніми спогадами про події, учасником яких він був, емоціями які вирували на майдані та закликав молодь бути гідними свої побратимів та завжди бути готовими стати на захист своєї батьківщини.

У ході уроку було презентовано книжкову виставку «Україна – територія гідності та свободи», яку коротко представила бібліотекар Г.Василенко.

 

 

 

.   



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь