ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 04.06.2020 15:26
Кількість переглядів: 566

Станом на  11 годину  04.06.2020р. в Обухівському районі  з підозрою  на

COVID-19 виявлено 391 особу , із них не підтверджено 96,  лабораторно підтверджених – 248. Найбільша кількість лабораторно підтверджених хворих  в м. Обухів - 129( із них в с.Таценки -8), смт. Козин - 26, м.Українка -37, с. Романків-6, с.Красна Слобідка -6, с.Нещерів- 10, с.Германівка-3, с.Долина-1, с.Деремезна-2, с.Красне 1-7, с.Григорівка-3, с.Матяшівка -9, с.Перше Травня- 1, с.Халепя-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-3, с.Трипілля-1. 

Із них  74  особи  одужало – в смт.Козин-14,в м.Обухів-34, в м.Українка-17, в с.Романків-3, в с.Германівка-1, в с.Деремезна-1, с.Перше Травня-1, с.Матяшівка-1, Красне  1-1, с.Ст.Безрадичі-1, с.Витачів-1.

Із 248 осіб одужала  171 особа  - в смт . Козин - 19, с.Романків-3, м.Українка-33, м.Обухові-84( в т. ч. Таценки-7), с.Германівка-2, с.Деремезна,  с.Красне Перше -6, с.Нещерів-6, с.Перше Травня-1, с.Матяшівка-5, с.Долина-1, с.Григорівка-3, с.Трипілля-1, с.Халепя-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-1, с.Красна Слобідка-2, с.Старі Безрадичі-1.

Померло    чотири   особи ( м.Українка-1, м.Обухів-3).

За останні 7 днів кількість хворих з лабораторно підтвердженим діагнозом збільшилась з 233 до 248 .

Серед медпрацівників захворіло - 21 особа в т.ч. - 4  лікаря. Одужало 13 медпрацівників із них-3 лікаря.  

Виявлено 842   контактні особи, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

На 04.06.20р в Україні захворіло на COVID-19 -25411 осіб із них померло 747

Відсоток смертності складає 2,9%. В Обухівському районі захворіло з лабораторно підтвердженим діагнозом 248 осіб із них померло 4 особи. Відсоток смертності складає 1,6%.

Пацієнти з важким перебігом захворювання (пневмонія, загострення хронічних захворювань) перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях базових клінічних лікарень ( Олександрівська лікарня м.Києва ,  лікарня №3 м.Б.Церква, ЦРЛ м.Кагарлика).    

До того часу, поки не буде  створена вакцина  та ліки проти COVID-19 розслаблятись та ігнорувати дотримання протиепідемічних заходів небезпечно, особливо це стосується  осіб із групи ризику а саме :

1.Людей  похилого віку.

2. Осіб   з хронічними захворюваннями та  слабким імунітетом .

3.Медичних працівників.

З 1 червня  стартував третій етап виходу з карантину . Карантині обмеження поступово знімаються , з врахуванням епідемічної ситуації та стану захворюваності на COVID-19.

Темпи росту захворюваності на  літній період  можуть знизитись, що  обумовлено  буде меншою скупченості  людей в містах , частина яких поїде  у відпустку, в село чи на дачу, збільшиться інтенсивність ультрафіолетового випромінювання .

Частина людей уже перенесла захворювання в легкій чи безсимптомній  формі та  має імунітет.

Важкість протікання  захворювання  залежить  від вірулентності - ступеню хвороботворності ( патогенності )вірусу та та стану імунної системи організму –можливості   виробляти необхідну кількість антитіл, титр яких  повинен   бути доволі високий , щоб протидіяти вірусу та зберігатись тривалий час, наприклад до  року , як при грипі та довше, як при керованих інфекційних захворюваннях ( віспа, поліомієліт, правець та інші).

Людям з ослабленою імунною системою слід уникати зустрічі із вірусом та укріпляти свою імунну систему. А  це можна зробити не ігноруючи  протиепідемічні вимоги.       

1.Потрібно вести звичайний спосіб життя. Лягати спати не пізніше 10-11години вечора , просипатись своєчасно, але не пізніше 8-мої години ранку. Слід  пам’ятати, що імунні клітини виробляються лише вночі.

2.Необхідними ліками та продуктами харчування потрібно запастись на 2-3 тижні, щоб рідше ходити в аптеку та магазин. Не забувати про своєчасний прийом ліків.

3.Малорухливий спосіб життя при карантині негативно впливає на стан здоров’я. Краще  в квартирі зробити зарядку, походити по квартирі, вийти на балкон подихати свіжим повітрям. Знаходження на вулиці обмежити лише відвідуванням аптеки чи продовольчого магазину з використанням засобів індивідуального захисту ( масок, рукавичок) та дотримуватися безпечної відстані до перехожих при здійснені прогулянок на свіжому повітрі. При поверненні до квартири ретельно вимити руки.

4. Люди похилого віку ризикують заразитися при контакті не лише із сторонніми особами але також із своїми дітьми та онуками, які можуть переносити хворобу безсимптомно і при цьому виділяти збудника.

5.Харчування повинно бути збалансованим. В раціон повинно входити більше м’яса, риби та молочних продуктів. Позитивно на імунітет впливають страви  традиційної української кухні такі як борщ зі вмістом капусти, картоплі, буряка, моркви, м’яса.

Бажано зробити бутерброд із чорного хліба потертого часником з салом. Чай бажано випивати з лимоном та імбірем. Слід не забувати і за узвар із сухофруктів. Основну кількість  вітаміну С ми отримуємо від споживання капусти та картоплі. Бажано вживати яйця , морську рибу, печінку. Щоденно  потрібно з’їдати як мінімум одне яблуко.  Потрібно виключити із свого раціону алкогольні напої , в міру вживати каву та чай.

6.Важливо отримувати позитивні емоції: поговорити по телефону з дітьми та внуками, подивитись хороший фільм , почитати книгу.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь