ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 12.08.2020 12:59
Кількість переглядів: 1187

Станом на  10 годину  12.08.2020р. в Обухівському районі  з підозрою  на COVID-19 виявлено – 572 особи, знятий діагноз у 148 осіб. Лабораторно підтверджений діагноз   у  418 осіб в. т. ч.  - Козин - 51 (в т. ч. с. Рудики-2),    в с. Романків-9,  в  м. Українка – 61 (в т. ч. Плюти-1) , в м. Обухові-215 (із них в с.Таценки -10),  в с.Красна Слобідка - 7, с. Нещерів - 11, с. Германівка-6, с. Долина-1, с. Деремезна-2, с. Красне 1 - 9, с. Григорівка-7, с.Матяшівка - 9, с.Перше Травня- 1, с.Халепя-1, с.Жуківці-3, с.Гусачівка-1, с.Трипілля-6, с.Ст.Безрадичі-3, с.Витачів-2, с.Степок-1, с.Перегонівка-2,с.Деревяна-4, с.Копачів-1, с.В.Дмитровичі-1, с.Підгірці-2, с.М.Вільшанка -1.

Із них  340 осіб  одужало – в смт.Козин-36, в с.Романків-8, м.Українка-50( в т.ч. с.Плюти-1) , в м.Обухів-177 ( в т.ч. с.Таценки-9),   в с.Германівка-3, в с.Деремезна-2,   Красне  1-8, в с.Нещерів-11 , в с.Перше Травня-1, с.Матяшівка-9, с.Долина-1, с.Григорівка-7, с.Трипілля-3, с.Халепя-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-3, с.Красна Слобідка-6, с. Ст.Безрадичі-1, с.Витачів-2, с.Деревяна-3, с.Степок-1, с.Перегонівка-2, с.Великі Дмитровичі-1, с.Підгірці-1, с.Копачів-1.

Померло    п’ять   осіб ( м.Українка-1, м.Обухів-4). Всі вони мали хронічні захворювання , клінічний перебіг яких  ускладнив COVID-19. Це хронічний алкоголізм, цукровий діабет, онкологічні захворювання та захворювання серцево-судинної системи.

Серед медпрацівників захворіло - 33 особи в т.ч. - 7  лікарів. Одужало -31 медпрацівник , із них-7 лікарів.  

Виявлено 1134 контактні особи, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

На 12.08.20р в Україні захворіло на COVID-19 – 84548 осіб із них померло  1970.

Відсоток смертності складає 2,3%. В Обухівському районі захворіло з лабораторно підтвердженим діагнозом  418 осіб із них померло 5  осіб. Відсоток смертності складає 1,2%.

За період  з 05.08.2020р  по 12.08.2020р. в районі захворіло   23 ос1б, одужало -15 осіб . Смертельних випадків  не зафіксовано.

Згідно Постанови кабінету міністрів від 22.07.2020р. №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої корона - вірусом  SARS-CoV-2" з 01.08 до 31.08.2020р карантинні обмеження  введені не по всій країні, а локально, в регіонах і районах, де стан захворюваності має різну напруженість.

Враховуючи епідситуацію виділено чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву», « червону».

На колір регіону і жорсткість обмежувальних протиепідемічних заходів впливають чотири показники.

Регіоном із значним поширенням  COVID-19  вважається регіон, в якому наявна хоча б одна із таких ознак : 1-завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначений для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19  яка повинна бути  більше як 50%; 2-середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферентного аналізу (ІФА) становить менше ніж 24 тестування на 100 тисяч населення протягом останніх сими днів; 3-коефіцієнт виявлення випадків інфікування  COVID-19  становить більш як 11%; 4-показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19  становить більш як 10%.

Якщо протягом 5 днів  лише один із  показників  буде перевищений  то зона змінює колір і карантинні заходи посилюються. Чим більше показників перевищено тим жорсткіше запроваджуються карантинні обмеження.

В Київській області в т.ч. в Обухівському районі, на даний час, встановлений «зелений» (самий лояльний) рівень епідемічної небезпеки , в якому забороняється:

  1. Проведення масових заходів за участю більше однієї особи на 5кв.метрів площі будівлі або території, а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць. Між учасниками повинна дотримуватись фізична дистанція не мене 1,5 метра.
  2. Всі види транспорту можуть працювати в звичайному режимі з кількістю пасажирів не більше ніж місць для сидіння.
  3. Дотримання масочного режиму обов’язкове.
  4. Повинна проводитись постійно дезінфекція поверхонь.
  5. Бажане носіння рукавичок.

Дозволено функціонування позаміських оздоровчих таборів для дітей та функціонування закладів освіти.   

Рівень захворюваності росте як по Україні так і в Обухівському районі.

Послаблення карантинних обмежень привело до того, що люди вийшли із самоізоляції. І як  наслідок природний епідемічний процес поширення інфекції COVID-19  відновився з новою силою. Хворі люди та вірусоносії, як джерело інфекції, через  шляхи  (фактори) передачі збудника (повітряно-крапельний, повітряно - пилевий, контактно-побутовий та фекально-оральний) передають захворювання до сприйнятливого організму.

Якщо 70-75%  людей  перехворіють то створиться імунний прошарок і передача вірусу в суспільстві значно знизиться. Після перенесеної коронавірусної інфекції вони будуть мати імунітет і  в деякій мірі будуть захищені. Наскільки стійким буде імунітет, питання відкрите, так як вірус мутує (змінює свої властивості) і не виключена можливість що стане більш вірулентним, агресивним. 

                            Протиепідемічні заходи проводяться в трьох напрямках:

1.Джерело інфекції (хворий, вірусоносій, контактна особа) повинне бути ізольоване, знаходитись під спостереженням лікаря, лабораторно  продіагностовані і при необхідності проліковані. Контактні особи ізолюються на термін інкубаційного періоду (для COVID-19 – 14 днів).

2.Для захисту оточуючих від зараження,  при передачі інфекції повітряно-крапельним та повітряно - пилевим шляхом, необхідно носити респіратори та захисні маски, що  виключають попадання збудника в дихальні шляхи. Для захисту очей (обличчя) бажано використовувати окуляри, або захисний  щиток. При передачі збудника контактно-побутовим та фекально-оральним шляхом методом дезінфекції різних поверхонь та миттям і  дезінфекцією рук ,потрібно вбити збудника та не дати йому можливості потрапити до сприйнятливого організму. Бажано користуватись рукавичками.

3.Сприйнятливий організм можна захистити від інфекції методом вакцинації (вакцина проти COVID-19 знаходиться в стадії розробки). Або отримання імунітету природним шляхом перехворівши на COVID-19,  яким буде імунітет питання залишається відкритим.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь