ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 09.07.2020 13:17
Кількість переглядів: 863

Станом на  10 годину  09.07.2020р. в Обухівському районі  з підозрою  на COVID-19 виявлено – 471 особу, знятий діагноз у 143 осіб. Лабораторно підтверджений діагноз   у  319 осіб в.т. ч. : смт  Козин-35,  с. Романків -8, м.Українка – 42, м. Обухові-168( із них в с.Таценки -9), с.Красна Слобідка-6, с.Нещерів-11, с.Германівка-3, с.Долина-1, с.Деремезна-2, с.Красне 1-8, с.Григорівка-6, с.Матяшівка-9, с.Перше Травня-1, с.Халеп’я-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-3, с.Трипілля-3, с.Старі Безрадичі-1, с.Витачів-2, с.Степок-1, с.Перегонівка-2, с.Дерев’яна-3, с.Копачів-1, с.Великі Дмитровичі-1.

Із них 262 особи одужало: смт Козин-27, с.Романків-7, м.Українка-36, м.Обухів-139 ( в т.ч. с.Таценки-9), с.Германівка-3, с.Деремезна-2, с.Красне1 - 8,  с.Нещерів-11, с.Перше Травня-1, с.Матяшівка-9, с.Долина-1, с.Григорівка-3, с.Трипілля-2, с.Халеп’я-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-3,  с.Красна Слобідка-6, с.Старі Безрадичі-1, с.Витачів-1.

Померло п’ять осіб ( м. Українка-1, м. Обухів-4). Всі вони мали хронічні захворювання, клінічний перебіг яких  ускладнив COVID-19. Це хронічний алкоголізм, цукровий діабет, онкологічні захворювання та захворювання серцево-судинної системи.

Серед медпрацівників захворіло - 27 осіб в т.ч. - 6 лікарів. Одужало 23 медпрацівники, із них-6 лікарів. Серед хворих медпрацівників, 10 працюють в Комунальному  некомерційному підприємстві Обухівської районної ради «Обухівська центральна районна лікарня» , 6 осіб – в Комунальному некомерційному підприємстві  Обухівської районної ради «Обухівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», 1 особа в Обухівському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Інші 10 медпрацівників проживають в районі, але працюють в різних медичних закладах м. Києва.

Причинами захворювань на COVID-19 є:

1. Не забезпеченість медпрацівників засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) :

   захисними халатами (комбінезонами), протиаерозольними респіраторами класу

   захисту не  нижче  FFP-2 , рукавичками, окулярами або захисним щитком.

2. Невміння користуватися ЗІЗ.

3. Не проведення дезінфекції після кожного використання стетоскопів, тонометрів, термометрів та іншого спец. обладнання.

4.Недотримання запобіжних заходів безпеки при відборі біоматеріалу від пацієнтів із підозрою на COVID-19.

Виявлено 1004  контактні особи, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

На 09.07.2020 року в Україні захворіло на COVID-19 – 50414 осіб із них померло  1306. Відсоток смертності складає 2,6%.

В Обухівському районі захворіло з лабораторно підтвердженим діагнозом  319 осіб із них померло 5  осіб. Відсоток смертності складає 1,6%.

За останні 7 днів з 02.07.2020року по 09.07.2020року в районі захворіло 26 осіб, одужало -13 осіб. Смертельних випадків не зафіксовано. 

На даний період спостерігається, на превеликий жаль, розвиток епідемії COVID-19. Рівень захворюваності росте як по Україні так і в Обухівському районі.

Послаблення карантинних заходів відразу вплинуло на темпи росту захворюваності. Збільшилась кількість контактів між людьми. Зниження захворюваності  настане лише тоді, коли не кожен хворий буде заражати  здорових.

Якщо проаналізувати  кількість  летальних випадків  від COVID-19, то маємо наступну картину.

Летальність в країнах Європи складає 10-12%, в США- 5,5%, в Україні-2.6, в Обухівському районі 1,7%, в Білорусії -0,5%. Чому така різниця? В Білорусії роблять більше тестів ПЛР ( полімеразна ланцюгова реакція) своєчасно виявляють  більше  інфікованих, ізолюють їх, і своєчасно  проліковують.

Питання про розповсюдження інфекції через  безсимптомних пацієнтів залишається відкритим і знаходиться в стадії дослідження.

Важливо своєчасно виявляти пацієнтів з симптомами COVID-19 та відслідковувати і виявляти їх контакти. Потрібно ізолювати та спостерігати за особами, які контактували з хворим.

Обмежувальні заходи, що направлені на зменшення контактів між людьми та як наслідок  зменшення вторинних заражень необхідно виконувати всім.

Потрібно  відмовитись від рукостискань, дотримуватись соціальної дистанції в  2 метри, дезінфікувати поверхні, мити та дезінфікувати руки і обов’язково носити маски.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь