ВІДБУЛАСЯ КОНФЕРЕНЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ОБУХІВСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 29.08.2017 14:27
Кількість переглядів: 943

 

На сьогодні основне завдання освіти – випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення, цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя. Велику роль у цьому відіграє реформа освітньої сфери. Ідеологією реформи має стати концепція «Нової української школи», яка була презентована Міністерством освіти і науки України Лілією Гриневич. Ідея реформи передбачає введення дванадцятирічної шкільної освіти. Вона почне впроваджуватися у 2018 році, коли діти підуть до першого класу нової школи з новими підручниками і підготовленими викладачами.

28 серпня 2017 року на базі Григорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулась серпнева конференція педагогічних працівників Обухівського району (наказ відділу освіти від 04.08.2017 № 637 «Про проведення серпневої конференції педагогічних працівників «Нова українська школа – 2017/2018 н. р. Старт чи продовження поступу»). У конференції взяли участь близько 200 освітян району, які в новому навчальному році реалізовуватимуть Концепцію «Нової української школи».

Захід розпочався з виступу учнів Григорівської школи. З вітальним словом до педагогів звернулися - начальник відділу освіти Обухівської РДА Луцик Ю.С., голова Обухівської районної ради Шушаков К.О. та голова Григорівської сільської ради Кисіль С.Б.

У рамках проведення серпневої конференції педагогічні працівники мали можливість ознайомитись із запропонованими засобами навчання, формуванням сучасного освітнього простору. Начальник відділу освіти, Луцик Ю.С. у своєму виступі розповіла про зміни, які відбуваються в освітній системі району. На сьогодні рішенням Обухівської районної ради були створені ще два опорні заклади – Григорівська та Старобезрадичівська школи. Для здобуття дітьми дошкільного віку, учнями безперервної дошкільної та загальношкільної середньої освіти, розвитку їх творчих здібностей у районі створені два навчально-виховні комплекси: «загальноосвітня школа-дитячий садок» у Красній Слобідці та Копачеві, у Германівці – навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія». З першого вересня цього року школи Українки працюватимуть, як спеціалізовані з поглибленим вивченням окремих предметів: «Українська ЗОШ №1 – англійської мови, Українська №2 – української мови.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь