Про рідну мову в Українській СЗОШ І-ІІІ ступенів №2

Дата: 20.11.2018 16:39
Кількість переглядів: 552

Сьогодні 20 листопада 2018 року в Українській спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 відбулася зустріч з письменником-мовознавцем Валерієм Левковичем Маснюком.

Учні 5-Б класу (вчитель Тетяна Миколаївна Власенко) підготували пізнавальний та навчальний урок для школярів 4-А класу (Наталія Миколаївна Сахно), на матеріалі посібника Валерія Маснюка «Вузлики на пам’ять». Діти декламували вірші, показували сценки і закликали молодших: «Жартома і веселенько вчимо мовоньку любеньку!». Запропонований автором посібник створено як ліки для нашої мови, яку століттями зневажали і забороняли. Книга містить коротенькі віршовані уроки про те, як очистити мову від московського суржику. На цю тему написано дуже багато книг, але саме в цій подано лаконічно, віршовано і в такій ніби жартівливій формі.

Мета заходу: ознайомити учнів із скарбами української мови, творчістю Валерія Маснюка, виховувати почуття патріотизму і гордості. Формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, розширювати знання про красу і багатство української мови.

Сподіваємося, що діти засвоїли цей урок і надалі будуть намагатися говорити красиво, чистою українською  мовою без вживання суржиків.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь