ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 29.04.2020 14:53
Кількість переглядів: 550

Станом на  11 годину 29.04.2020 р. в Обухівському районі  з підозрою на COVID-19 виявлено – 251 особу,  із них не підтверджено 69, лабораторно підтверджених – 128. Найбільша кількість лабораторно підтверджених хворих в м. Обухові - 69 ( із них в с.Таценки -8) , Козин - 22, в  м. Українка - 14, в с. Романків - 4 , в с. Красна Слобідка - 1, с. Нещерів - 10, с. Германівка - 1, с. Долина - 1, с. Деремезна - 2, с. Красне 1 - 2, с. Григорівка - 2. Із них  17   осіб  одужали – в смт. Козин - 9, в м. Обухів - 4, в м. Українка - 3, в с. Романків - 1. Помер один чоловік ( м.Українка).

Серед медпрацівників захворіло 7 осіб.    

Виявлено 551  контактну особу, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

Пацієнти з важким перебігом захворювання (пневмонія, загострення хронічних захворювань) перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційних   відділеннях базових клінічних лікарень (Оліксандрівська лікарня м.Києва , лікарня №3 м. Біла Церква , ЦРЛ м. Кагарлика).

В усьому світі зафіксовано більше 2,5 млн. випадків захворювань на COVID-19. Померло більше 176 тис. людей. Одужало більше 700 тис. Виходячи з цього рівень  смертності  складає біля 20%. Із активних  випадків  зараження в критичному стані  перебувають 3%. 

По кількості заражених на  COVID-19  перші  місця займають  США, Іспанія, Італія, Франція, Германія,  Великобританія. Україна знаходиться на 43 місці із 185 країн світу.  Просліджується  пряма залежність між кількістю проведених тестів по  активному виявленню інфікованих на COVID-19 шляхом проведення ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та кількістю хворих з лабораторно підтвердженим діагнозом.

 На  29.04.2020р в Україні  виявлено  з лабораторно  підтвердженим діагнозом на COVID-19  9866 осіб, одужало 1103 особи, померло 250 осіб. В Київській області виявлено хворих на COVID-19 643 особи, одужало - 70 осіб, померло - 15. В Обухівському  районі виявлено 128 осіб, одужало - 17 осіб, померла одна особа. В зв’язку з обмеженою  можливістю державних вірусологічних лабораторій  обласних лабораторних центрів  по проведенню ПЛР з діагностичною метою, в  Україні рівень хворих на COVID-19 значно нижчий  ніж кількість інфікованих.

Сімейний лікар чи лікар швидкої медичної допомоги  при  наявності симптомів захворювання у пацієнта приймає рішення про  відбір  біоматеріалу для проведення ПЛР  та  госпіталізації чи переведення хворого на  самоізоляцію при легкій формі і  спостереження за ним.

Що  нам дасть максимальне проведення  діагностичних тестів на COVID-19 шляхом проведення ПЛР ?

Будуть виявленні: 1) хворі на   ранній  стадії  захворювання, в  яких ще не має  вираженої симптоматики; 2) вірусоносії, в  яких немає клінічних ознак захворювання, але вони є  джерелом інфекції для оточуючих; 3) перехворівші особи в легкій чи безсимптомній формі і які не  заразні для оточуючих і в яких  виявляються  лише фрагменти  РНК  вірусу COVID-19.

Необхідність проведення масових  тестів на COVID-19 шляхом проведення  ПЛР підтверджується  ситуацією  яка склалася  серед працівників виробництва по  фасуванню чаю ТОВ «Компанія Май Україна» в м. Обухові.

Керівництво ТОВ  «Компанія Май  Україна» на платній  основі вирішило всім працівникам провести ПЛР  в приватній  генетичній лабораторії «Діаген» Києво-Святошинського району с. Софіївська Борщагівка. 

На підприємстві працює 250 осіб. На платній основі  ПЛР  зробили  у 81 працівника. Із них лабораторно підтверджений  діагноз поставлено у 16 осіб, із них  у 8 осіб немає ніяких  скарг  та клінічних ознак захворювання. На даний час лабораторно підтверджений діагноз COVID-19 установлений у 52  осіб ( 36 жителів м. Обухова  і  Обухівського району та 16 мешканців м. Кагарлик). В лікарні знаходиться 6 хворих. Інші перебувають на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів. Одужало 3 особи. Ситуація змінюється кожного дня.

На підприємстві було декілька первинних джерел інфекції. Встановлені працівники, що повернулися з-за кордону, а також ті що були на похоронах померлого від COVID-19. При повітряно-крапельному та контактному розповсюджені вірусу вкрай важко  визначити первинне джерело розповсюдження захворювання.

Краще попередити COVID-19 шляхом дотримання карантинних вимог та раннього виявлення хворих серед контактних, ніж потім лікувати запущені форми з пораженням легень і втрачати людей.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь