Київщина відсвяткувала день місцевого самоврядування

Дата: 08.12.2016 15:00
Кількість переглядів: 907

7 грудня Київська обласна рада зібрала в одному залі керівників районних, сільських і селищних рад та мерів міст обласного значення для святкових заходів з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Для відкриття урочистої частини заходу, голова Київської обласної ради Ганна Старикова запросила на сцену переможницю третього сезону вокального шоу «Голос. Діти 3» Еліну Іващенко, яка виконала гімн України. Окрім того, талановита дівчина заспівала для присутніх пісню, яка відкрила її талант та зробила відомою на всю країну.

Захід розпочався із привітального слова очільниці облради, яка запросила на сцену і голів постійних комісій та депутатських фракцій. Ганна Старикова наголосила, що наразі діяльність Київської обласної ради – повністю відкрита та прозора. Також вона додала, що депутати облради докладають всіх зусиль задля об’єднання громадян навколо єдиної мети – щоб Україна та Київщина досягли процвітання.

«Цей рік відзначився тим, що ми утворили єдину потужну команду. Представники Київської обласної ради втілюють всі завдання, які стоять перед ними, тож, фактично, вони стали взірцем, прикладом того, яким має бути місцеве самоврядування. Можу з впевненістю сказати, що у нас вже є чималі досягнення», - сказала у своєму виступі Ганна Старикова.

Вона навела декілька цифр, як підбиття підсумків роботи облради за останній рік. Зокрема, Київська обласна рада провела 15 пленарних засідань під час яких ухвалено 203 рішення. За період діяльності Київської обласної ради сьомого скликання проведено 192 засідання постійних комісій, під час яких розглянуто 1083 питання.

Окрім того, Київська обласна рада направила 59 звернень до вищих органів влади зокрема до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України та правоохоронних органів.

Вони стосувалися бюджетного законодавства, зокрема недопустимості ухвалення змін до Бюджетного кодексу України, питань вчинення нотаріальних дій, нарахування і сплати податків та інших обов’язкових платежів, розмежування повноважень та посилення відповідальності за виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку областей на короткостроковий та довгостроковий період та інших, не менш важливих питань.

Протягом 2016 року депутати Київської обласної ради надали матеріальну допомогу більш ніж 7000 мешканцям Київщини. Загальна сума матеріальної допомоги складає понад 15 мільйонів гривень.

Після свого виступу, голова Київської обласної ради вручила почесні грамоти представникам місцевого самоврядування Київщини.

Із привітаннями до присутніх також звернувся голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Власенко Сергій. Він високо оцінив роботу органів місцевого самоврядування на Київщині та в Україні в цілому. Користуючись нагодою, Сергій Власенко вручив нагороди Верховної Ради України голові обласної ради, Ганні Стариковій, першому заступнику голови Володимиру Майбоженку та заступнику голови Миколі Стариченку.

Також на заході були присутні прокурор Київської області Дмитро Чібісов, голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган та голови Київської обласної ради попередніх скликань: Микола Баранюк, Олександр Качний, Микола Бабенко, Микола Приймаченко.

Після завершення офіційної частини, перед присутніми виступили творчі колективи з різних районів Київщини.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь