Злісний карантинний шкідник - Американський білий метелик!

Дата: 13.06.2019 15:07
Кількість переглядів: 612

Американський білий метелик - це багатоїдний шкідник, в його «меню» більше двохсот різних дерев та кущів, особливо смакує шовковиця. Ці комахи літають вночі, тому мають мало природних ворогів, метелики переміщуються швидко і на великі відстані.

Гусениця білого американського метелика коричневого кольору, бархатиста, з чорними цятками по всьому тілу, пухнаста. Лялечки шкідника зимують в корі дерев, в стеблах сухих рослин, під грудками землі і навіть в будівлях! Словом, зими цьому шкіднику не страшні, навіть з сильними  морозами.

Метелики з'являються на весні, в період цвітіння фруктових дерев. У травні – червні метелики активно відкладають яйця, а вже через пару тижнів з них виходять гусениці, які буквально зжирають листяну частину дерева. Гусениці білого американського метелика живуть колоніями – це ті самі «кубла» з павутини, які ми бачимо на вражених шкідником деревах. Сорок, а то п’ятьдесят днів гусениці нищать все на своєму шляху, і лише потім заляльковуються. Вже в липні з’являється наступне покоління метеликів, самки другого коліна ще плодотворніше, одна особина відкладає 2500 яєць! Гусені другого покоління об’їдають дерева до самої осені.

 

БОРОТЬБА: ЗНИЩУЙТЕ ЛИСТЯ, НА ЯКОМУ МЕТЕЛИК ВІДКЛАВ ЯЙЦЯ (Листя з яйцями темніють і скручуються) ПРИ ВИЯВЛЕННІ АМЕРИКАНСЬКОГО БІЛОГО МЕТЕЛИКА НЕОБХІДНО НЕГАЙНО ЗНИЩИТИ ПАВУТИННЕ ГНІЗДО (ШЛЯХОМ ЗРІЗУВАННЯ З НАСТУПНИМ СПАЛЮВАННЯМ ЧИ ОБРОБКОЮ ІНСЕКТИЦИДАМИ ДОЗВОЛЕНИМИ ДО ВИКОРИСТАННЯ

 Державна фітосанітарна інспекція м. Обухів  вул. Трипільська- 33
 
 Провідний спецілаіст, 
державний фітосанітарний інспектор
Гнип Н.С.

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь