ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 03.09.2020 15:35
Кількість переглядів: 1022

Згідно постанови КМ  України від 22.07.2020р. №641 « Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19,  спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 « залежно від епідемічної ситуації в областях, районах чи окремих населених пунктах  встановлюється  «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або « червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Згідно протоколу №24 позачергового засідання  Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 28.08.2020р.  для Обухівського району встановлений «зелений» рівень  епідемічної небезпеки, для м.Обухова «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

На території району із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки забороняється :

1.Проведення масових заходів за участю більше однієї особи на 5 кв.м. площі будівлі або території, а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю залів понад 50% місць. Між учасниками повинна дотримуватись фізична дистанція – не менше ніж 1,5 метра.

2.Здійснення регулярних та не регулярних перевезень пасажирів  на міських автобусних маршрутах, в електричному та залізничному транспорті в кількості більшій ніж кількість місць для сидіння.  

Водії забезпечується ЗІЗ (захисна маска на три години) ,антисептиками для обробки рук.  До початку роботи водію проводиться  температурний скринінг , та  контроль стану здоров’я. При наявності симптомів респіраторного захворювання  та підвищеної температури водій до роботи не допускається.  Вхід в салон автобуса тільки при  наявності маски.  Кількість пасажирів згідно місць  для сидіння.  Дезінфекція салону автобусу в кінці робочої зміни. Всі пасажири повинні бути в захисних масках або респіраторах.

На території м.Обухова де встановлений «жовтий» рівень епідемічної небезпеки  додатково до протиепідемічних обмежень «зеленого» рівня  забороняється  відвідування сторонніми особами  установ і закладів соціального захисту , установ і закладів що надають соціальні послуги, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено.

На території регіонів із «зеленим» та «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки дозволяється проведення спортивних заходів за умови дотримання учасниками   протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового контролю стану здоров’я.

На період карантину який подовжений на території Київської області до 31.10.2020р  в усіх зонах забороняється:

1.Перебування в громадських будинках та громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, респіраторів , або захисних масок що закривають ніс та рот.

2.Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу.

3.Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

4.Перетин державного кордону  без наявності відповідних документів.

В Обухівському районі , який віднесений до «зеленої» зони освітні процеси проводяться в звичайному режимі із дотриманням протиепідемічних вимог.

Для своєчасного виявлення вірусоносіїв та хворих які знаходяться в інкубаційному періоді  педагогічному складу та учням бажано було б до початку навчального процесу пройти  тестування  шляхом проведення полімеразно - ланцюгової реакції ( ПЛР) як діагностичного дослідження для виявлення коронавірусної хвороби.

Згідно постанови головного державного санітарного тимчасовими рекомендаціями по організації навчального процесу передбачені наступні групи вимог:

- керівництво учбового закладу повинно розробити маршрути руху учнів згідно графіку виключаючи скупчення  дітей. Заборонений допуск  в учбові заклади батьків, крім осіб, які  супроводжують учнів з інвалідністю.

В зеленій зоні вчителі дотримуються лише дистанції, без захисних щитків.

- учителі перед початком занять опитують учнів про їх самопочуття та можливих симптомах респіраторної хвороби.

При виявленні симптомів захворювання учня  ізолюють та інформують батьків. При лабораторному підтверджені CОVID-19,весь клас іде на самоізоляцію.

- вхід  в школу дозволяється тільки в захисній масці або респіраторі. На заняттях маску можна не використовувати, при  переміщені по школі – використання масок обов’язкове. Учні 1-4 класів можуть  переміщатись по школі без масок чи респіраторів.

- на вході в усі приміщення школи виставляються антисептики для обробки рук, з інструкцією по правилам дезінфекції рук. Мити руки потрібно після кожного уроку.

- переміщення  між учбовими кабінетами та аудиторіями зводиться до мінімуму.

- згідно розкладу час початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп повинен бути різним.

- відстань між партами – 1,5 м ( при можливості розсадити дітей в шахматному порядку).

-необхідно  використовувати запасні виходи із шкіл. А також нанести на підлогу розмітку з виділенням зон переміщення для різних вікових категорій дітей.

-при можливості заняття проводити на свіжому повітрі ( фізкультура, біологія, географія, основи здоров’я, малювання).

-в санвузлах  необхідно встановити  дозатори з рідким милом, дезінфікуючі засоби для рук та паперові рушники ( або електросушилки для рук).

-в кінці робочого дня , після занять, необхідно провести дезінфекцію дверних ручок, столів, стільців, перил та інших поверхонь.

-після кожного заняття необхідно проводити  провітрювання на протязі 10 хвилин.

-на території школи учбового закладу необхідно встановити контейнери ( урни з  кришкою) для використаних масок з надписом « використані маски та рукавички».

Органи місцевого самоврядування  повинні забезпечити школи  всім необхідним.

Достатньо  чи буде коштів? 

       Організація харчування учнів повинна бути здійснюватись згідно графіку.

       Самообслуговування чи шведський стіл заборонені.

В обідньому залі відстань між столами повинна бути неменше 1,5м, а за столом не більше 4 учнів.

Всі працівники харчоблоку забезпечуються ЗІЗ(одна маска на три години  роботи, одноразові рукавички необхідно змінювати після кожної маніпуляції. Запас ЗІЗ повинен бути на 5 робочих днів.

Після зняття ЗІЗ працівник кухні повинен вимити руки з милом або обробити руки антисептиком.

Працівник їдальні, який видає страви  або здійснює розрахунок повинен  бути забезпечений  захисною маскою або респіратором, захисними окулярами або захисним щитком, одноразовими рукавичками.

При «жовтому» режимі,  до якого віднесений  м.Обухів  передбачена змішана форма навчання. Тобто уроки можуть бути скорочені до 25 хвилин і частина матеріалу подаватиметься дистанційно.

При «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки поширення CОVID-19 це не тільки скорочені уроки, а й поділ класу та  відвідування школи через день.

При критичному «червоному» рівні   навчання в школах забороняється, всі ідуть на карантин та здійснюється дистанційна форма подачі матеріалу.

Для кожного рівня епідемічної безпеки  адміністрація школи самостійно прописує правила навчального процесу та несе відповідальність за дотриманням санепідрежиму.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь