Інформація про виконання Програми енергозбереження (підвищення енергоефективності) Обухівського району на 2015-2016 роки

Дата: 06.03.2017 15:36
Кількість переглядів: 800

Програма енергозбереження (підвищення енергоефективності) Обухівського району на 2015-2016 роки затверджена рішенням районної ради від 22.09.2015 року № 689.45.VI (далі – Програма).

Відповідно до «Програми енергозбереження (підвищення енергоефективності) Обухівського району на 2015-2016 роки» основними напрямками впровадження енергоефективних заходів в районі є:

     - проведення модернізації об'єктів комунального господарства, у тому числі переведення котелень, що обслуговують об'єкти соціальної сфери, на використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива;

     - проведення термосанації житлових будинків, об'єктів соціальної сфери та будівель установ;

     - використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії.

Дана Програма була затверджена лише в III кварталі 2015 року але вже в 2015 році на заходи з енергозбереження було витрачено майже 4,2 млн. грн.

В період підготовки освітніх закладів до нового навчального року 2016 року в районі здійснено ряд заходів, спрямованих на енергозбереження на загальну суму 1,2 млн. грн., (замінено електролічильники в Старобезрадичівській ЗОШ І-ІІІ ступенів на суму 12 тис. грн., Краснослобідській ЗОШ І – ІІІ ст. на суму 42 тис. грн., Копачівській ЗОШ І-ІІ ступенів та ДНЗ «Джерельце» Копачівської сільської ради за кошти Копачівської сільської ради; в Жуківцівській ЗОШ І-ІІ ст. на суму 190 тис. грн., Долинянській ЗОШ І-ІІ ст. на суму 157,122 тис. грн.. та в Григорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. здійснено роботи по частковій заміні вікон на металопластикові конструкції; такі ж роботи вже завершені в Семенівській загальноосвітній школі І – ІІІ ст. на суму 191,4 тис. грн. В ДНЗ «Сонечко» Германівської сільської ради замінено всі вікна на металопластикові на суму 70 тис. грн.; в Першотравенській загальноосвітній школі І-ІІ ст. здійснені роботи по капітальному ремонту даху на суму 175,74366 тис. грн.

Враховуючи те, що у структурі споживання енергетичних ресурсів в районі домінуюче місце займає природний газ, головним напрямком роботи у сфері енергозбереження є залучення до паливно-енергетичного балансу району енергії, виробленої з альтернативних джерел та характерних для нашого регіону альтернативних видів палива.

З початку 2015 року було введено в експлуатацію 2 котельні, які використовують альтернативні види палива, для потреб теплозабезпечення бюджетних установ, а саме Обухівської ЦРЛ та навчальних закладів в с. Старі Безрадичі.

В бюджетній сфері району в 2015 – 2016 роках здійснено комплекс технічних заходів, спрямованих на відновлення та приведення теплотехнічних характеристик у відповідність із сучасними вимогами, нормами і стандартами, зменшення втрат енергоресурсів, а також поліпшення умов в будівлях, зокрема, утеплення будівель.

Також в рамках Програми було здійснено капітальний ремонт житлового будинку з утепленням фасаду по просп. Дніпровський, 22, м. Українка на суму майже 1128 тис. грн.

На заходи з енергозбереження, а це утеплення будівель і споруд, заміна вікон на енергозберігаючі, модернізація вуличного освітлення та інше виконавчим комітетом Української міської ради в 2016 році профінансовано робіт на суму близько 1 млн. 650 тис грн.

Додатково зазначаємо, що в м. Українка, успішно впроваджується спільний проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» за умовами якого: залучення коштів від ОСББ, ЖБК та інших аналогічних організацій становить лише 5 % від загальної суми; ЄС/ПРООН – 50 %; кошти міської ради – 45 %. В цьому році розпочато реалізацію проектів на загальну суму майже 5 млн. грн. Роботи в зазначеному напрямку тривають і будуть впроваджуватись й надалі.

На сьогоднішній день спільно з територіальними громадами розроблено 14 інвестиційних проектів з енергозбереження реалізація яких запланована на 2017 рік за рахунок бюджетів всіх рівнів.

При консолідації зусиль органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, спільно з суб’єктами господарювання району впровадження енергозберігаючих заходів зменшить витрати енергоресурсів, що в свою чергу дасть можливість зекономити кошти на утримання установ та закладів бюджетної сфери.

        Інформацію розглянуто на пленарному засіданні 18 сесії 2 березня 2017 року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь