Виїзний прийом громадян у Жуківцях

Дата: 25.10.2017 15:36
Кількість переглядів: 776

25 жовтня 2017 року у селі Жуківці Обухівського району відбувся виїзний прийом громадян головою Обухівської районної ради Шушаковим Костянтином Олександровичем спільно з начальником Обухівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Василишиною Наталією Францівною.

Наталія Францівна надала роз’яснення щодо змін в пенсійному законодавстві з 01.10.2017 року, а саме:

Перерахунок пенсій проведено в 2 етапи:

I етап – осучаснення пенсій, за результатами якого для обчислення пенсії застосовано середній показник заробітної плати по Україні – 3764,40 грн. (замість 1197,91 грн). При цьому величина оцінки одного року стажу визначається на рівні 1 (без урахування кратності 1,35). 

II етап – перерахунок пенсій у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму з 1312,00 грн до 1452,00 грн (тобто на 140 грн). Відповідно до перерахунку підлягають мінімальні розміри пенсій та доплати за понаднормативний стаж для непрацюючих пенсіонерів, а також підвищення, що обчислюються, виходячи із розміру прожиткового мінімуму.

Розмір пенсії пенсіонерів, що мають неповний страховий стаж, збільшено з 949,00 до 1373,00 грн.

Одним з позитивних моментів пенсійної реформи є скасування з 01 жовтня 2017 року особливого порядку виплати пенсій працюючим пенсіонерам. Тобто, виплата пенсії працюючим пенсіонерам в період роботи поновлюється у встановленому розмірі.

Перерахунок відбувся в автоматичному режимі за матеріалами пенсійних справ, тому звертатися в органи Пенсійного фонду було не потрібно.

Враховуючи те, що пенсійна реформа не підвищує пенсійний вік, а збільшує вимоги до страхового стажу, питання детінізації та легалізації заробітної плати залишається досить актуальним. Оскільки від цього залежить рівень соціального захисту та майбутнього пенсійного забезпечення людини.

На прийом звернулося 13 громадян, всі проблемні питання обговорені, надані документи для перевірки врахування стажу роботи та можливості врахувати заробітну плату за інші 5 років з більшою заробітною платою .

Також порушувалося питання створення об’єднаних територіальних громад в Обухівському районі та допомога у функціонуванні дитячого садочка та школи в с. Жуківці.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь