ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 06.04.2020 15:52
Кількість переглядів: 408

Станом на  9.00 годину 06.04.2020 року в Обухівському районі кількість хворих на COVID-19 - 83  із них   лабораторно підтверджених  - 29,  в тому числі: в м. Обухів - 5,  в с. Романків - 3, в смт. Козин - 17, в  м. Українка - 4.

53   особи  знаходиться на самоізоляції в домашніх умовах на лікуванні з підозрою на COVID-19. Пацієнти з важким перебігом захворювання (пневмонія, загострення хронічних захворювань) перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному  відділенні   Олександрівської клінічної  лікарні  м. Києва.

Виявлено 162  контактні особи, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

                    Епідемічний процес складається із трьох послідовних ланок:

1.Джерело інфекції (хвора людина, особа що знаходиться в інкубаційному періоді і виділяє збудника).

2.Фактор передачі - повітря, через яке частинки  аерозолю – слюни, слизу,  що містять вірус  COVID -19,  із  органів  дихання при кашлі , чиханні, розмові  потрапляють на різні поверхні та слизові  оболонки людини (очі, ніс, рот).

3.Сприйнятливий організм людини.

      В боротьбі з даною інфекцією велике значення має стійкість збудника в навколишньому середовищі. Згідно даних вірусологів на різних поверхнях вірус COVID -19 може зберігати життєздатність до 17 днів. Даний факт спонукає проводити дезінфекційні заходи постійно кожного дня в місцях перебування людини (дверні ручки, перила, кнопки ліфтів та банкоматів, паперові та металеві гроші, під’їзди, ліфти, тротуари,  дороги та інші поверхні  до яких торкаються руки люди).

        Потенційним джерелом інфекції - є прибулі із за кордону громадяни України в кількості до двохсот тисяч,  які не були поміщені в обсерватори на 14 днів та знаходяться на самоізоляції вдома, що проконтролювати практично неможливо.

         Враховуючи, що шляхами передачі вірусу COVID -19 -  є крапельний та контактний, то для того, щоб не захворіти потрібно дотримуватись наступних вимог:

1.Знаходитись вдома на самоізоляції, щоб виключити контакт з хворими та особами, які можуть знаходитись в інкубаційному періоді і бути джерелом інфекції.

2. При виході із дому використовувати засоби індивідуального захисту: медичні маски або марлеві пов’язки, протиаерозольні респіратори класу захисту не нижче FFP -2, FFP – 3 та рукавички, щоб виключити передачу інфекції через поверхні.

3.Проводити прибирання, дезінфекцію та провітрювання в квартирах.

4.Дотримуватись дистанції між людьми 1,5 - 2 метри.

5.Після контакту із домашніми тваринами мити та дезінфікувати руки.

При перших симптомах захворювання звертайтесь до сімейного лікаря.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь