29 річниця виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2018 10:00
Кількість переглядів: 828

Двадцять дев’ять років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із трагічних воїн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. 

Рішення ввести радянські війська до Афганістану ухвалено 12 грудня 1979 року, серед усіх військових було багато українців. Офіційна мета введення була — запобігти загрозі іноземного військового втручання. Афганська війна була довгою, вона тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року, а це 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів).

Зараз в Україні — понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько 8-ми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами. У складні для країни часи воїни-афганці проявили героїзм і мужність на Донбасі, де у боях загинуло більш як 90 воїнів. З Обухівського району у тій війні загинуло чимало чоловіків, а зараз на обліку у Управлінні соціального захисту населення перебуває 57 воїнів-афганців, які мають статус учасника бойових дій.

Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. Ці події безумовно залишаються живим болем, який, на жаль, не забувається.

Отож, сьогодні,15 лютого, ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь