ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 02.09.2020 16:03
Кількість переглядів: 992

 Станом на  12 годину  02.09.2020р. в Обухівському районі  з підозрою  на COVID-19 виявлено – 686 осіб, знятий діагноз у 148 осіб. Лабораторно підтверджений діагноз   у  532 особи в. т.ч.  - Козин-70 (в т. ч. с.Рудики-4), в с. Романків-10,  в  м.Українка – 75 ( в т. ч. Плюти-1) , в м. Обухові-280( із них в с.Таценки -11)  ,  в с.Красна Слобідка -7, с.Нещерів- 11, с.Германівка-7, с.Долина-1, с.Деремезна-3, с.Красне 1-9, с.Григорівка-9,  с.Матяшівка -10, с.Перше Травня- 1, с.Халепя-2, с.Жуківці-3, с.Гусачівка-2, с.Трипілля-8, с.Ст.Безрадичі-3, с.Витачів-2, с.Степок-1, с.Перегонівка-2,с.Деревяна-5, с.Копачів-1, с.В.Дмитровичі-2, с.Підгірці-2,с.М.Вільшанка -1, с.Нові Безрадичі-3, с.Ходосіївка-1.

Із них  391 особа  одужала – в смт.Козин-42( в т.ч. Рудики-2), в с.Романків-9, м.Українка-57( в т.ч. с.Плюти-1), в м.Обухів-206 ( в т.ч. с.Таценки-10),   в с.Германівка-6, в с.Деремезна-2,   Красне  1-8, в с.Нещерів-11, в с.Перше Травня-1, с.Матяшівка-9, с.Долина-1, с.Григорівка-7, с.Трипілля-6, с.Халепя-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-3,  с.Красна Слобідка-6, с.Ст.Безрадичі-1, с.Витачів-2, с.Деревяна-3, с.Степок-1, с.Перегонівка-2, с.Великі Дмитровичі-1, с.Підгірці-2, с.Копачів-1. М.Богуслав-1, с.Мала Вільшанка-1.

Померло    п’ять   осіб ( м.Українка-1, м.Обухів-4). Всі вони мали хронічні захворювання , клінічний перебіг яких  ускладнив COVID-19. Це хронічний алкоголізм, цукровий діабет, онкологічні захворювання та захворювання серцево-судинної системи.

Серед медпрацівників захворіло - 38 осіб в т.ч. - 9  лікарів. Одужало -33 медпрацівника , із них-8 лікарів.     

На 02.09.20р в Україні захворіло на COVID-19 – 126 000 осіб із них померло  2656 особи. Відсоток смертності складає 2,1%. В Обухівському районі захворіло з лабораторно підтвердженим діагнозом  532 особи із них померло 5  осіб. Відсоток смертності складає 0,9%.

Виявлено 1411  контактні особи, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

За період  з 26.08.2020р  по 02.09.2020р. в районі захворіло   49 осіб, одужало -11 осіб . Смертельних випадків  не зафіксовано.                  

Восени з початком навчального року велика вірогідність чергової хвилі росту захворюваності на COVID-19, яка накладеться на сезонне зростання захворюваності на ГРВІ та грип, яке слід чекати із жовтня 2020 р. по квітень 2021 р.

Як тільки вакцина від грипу з’явиться в аптечній мережі  негайно потрібно робити щеплення у вересні-листопаді. Вакцинування проти грипу не входить в календар щеплень, а тому придбати вакцину потрібно буде за власні кошти.

Вакцина проти грипу не захистить від корона вірусної інфекції, але зведе до мінімуму можливі ускладнення від грипу, тим самим зменшить навантаження на лікувальну стаціонарну мережу.

МОЗ інформує про значний ріст хворих на COVID-19 що потребують госпіталізації. Це тривожний сигнал, що вказує на подальший розвиток епідемічного процесу. Послаблення карантинних обмежень та недотримання протиепідемічних вимог привело до росту захворюваності не лише серед декретованої групи людей (пенсіонери, особи віком 60+, хворі на хронічні захворювання дихальної, серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, хворі на діабет, онкологічні захворювання, ожиріння, люди з ослабленим імунітетом) але і серед молодих здорових людей.

Згідно статистичних даних в США 48,3% тяжких хворих на COVID-19 це пацієнти з надлишковою вагою(ожиріння). Вони потребують реанімаційних заходів в т.ч. підключення до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ). Лікарі пояснюють це тим, що у людей з ожирінням порушена імунна відповідь та знижений кардіореспіраторний  резерв. Вірус глибоко проникає в клітини легень, швидко розмножується і поражає великі площі органу, що приводить до дихальної недостатності та утворення тромбів. Людям з надлишковою вагою щоб не захворіти потрібно з особливою суворістю дотримуватись протиепідемічних вимог.

Коронавірусна інфекція відноситься до особливо небезпечних інфекцій, враховуючи її велику контагіозність та пандемічне поширення по всьому світу. Чотири шляхи передачі збудника (повітряно-крапельний, повітряно-пилевий, контактно-побутовий та фекально-оральний) та недотримання протиепідемічних заходів (масочний  режим, постійне дезінфікування поверхонь в т.ч. рук, соціальна дистанція в 1,5-2 метри, захист слизових оболонок очей – носіння захисних окулярів або щитків) привело до поширення епідемічного процесу та росту захворюваності в т.ч. на тяжкі та критичні форми, що потребують госпіталізації та реанімаційних заходів (підключення до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ) та ін.).

При COVID -19 страдають більше всього легені, судини, серце та головний мозок. Вірус в першу чергу вражає стінки  дрібних  судин. В легенях ураження судин приводить  до заповнення альвеол рідиною і вони не приймають участь в газообміні, з часом виникає незворотнє явище – фіброз легень, що в подальшому приведе до  емфіземи та інвалідності.

Пораження судин серця та головного мозку може  стати причиною інфаркту та інсульту. 

В безсимптомній та легкій формі захворювання , коли компенсаторні механізми організму  справляються з інфекцією,  вірус   негативно  впливає на стан  судин легень, серця, головного мозку,  що в  майбутньому  погіршить  стан здоров’я людини.

Коронавірусна інфекція небезпечне та  підступне захворювання.

Потрібно з усією відповідальністю відноситись до свого здоров’я і не ігнорувати виконання протиепідемічних заходів:

  1. Дотримуватись масочного режиму;
  2. Соціальна відстань повинна складати 1,5-2 метри;
  3. Мити та дезінфікувати руки, а також проводити дезінфекцію різних поверхонь де може  бути вірус (дверні ручки, поручні в автотранспорті, кнопки ліфтів та банкоматів та ін.)

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь