Повідомлення про намір ввести в дію скориговані тарифи на теплову енергію.

Дата: 13.11.2018 16:27
Кількість переглядів: 561

В Обухівському районі у сфері надання послуг з постачання теплової енергії виробником та постачальником цих послуг є Комунальне підприємство «Обухіврайтеполомережа».

Діючі тарифи на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії Комунальним підприємством «Обухіврайтепломережа» були встановлені рішенням Обухівської районної ради 26 січня 2018 року.

Необхідність зміни діючих тарифів виникає в зв’язку із зміною діючих чинників, що впливають на вартісні показники витрат, які включені до складу тарифів, а це зумовлено змінами в законодавстві України та зміни цін на енергоресурси.  

З 01 листопада 2018 року діє нова ціна на постачання природного газу. Ціна природного газу сформована з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 № 867. Відтак, ціна газу для всіх споживачів складає 6 968,21 грн без ПДВ. В свою чергу ціна для установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів і промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання зменшилася на 19,4%.

Роздрібний тариф на електричну енергію, що відпускається для 2 класу споживачів, крім населення, на території України, на IV квартал 2018 року становить 2,12139 грн/кВт год – це на 3,9% вище для бюджетних установ і інших споживачів.

В діючих тарифах на теплову енергію витрати на оплату праці розраховані виходячи з рівня прожиткового мінімуму 1762,00 грн. Законом України «Про державний бюджет України на 2018 рік» з 1 липня 2018 року встановлено прожитковий мінімум на рівні 1841,00 грн, що на 4,5 % вище від рівня прожиткового мінімуму, закладеного в діючих тарифах.

Всі ці фактори потребують перерахунку витрат та коригування тарифів, тому, що витрати в діючих тарифах не відповідають рівню економічно обґрунтованих витрат на виробництво та надання послуг.

КП «Обухірайтепломережа», керуючись Порядком формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, провело відповідне корегування тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання для населення, бюджетних установ та інших споживачів на складові витрат «Електроенергія», «Паливо», «Витрати на оплату праці». Та звернулося до Обухівської районної ради про введення в дію скорегованих тарифів.

 

Інформація для коригування діючих тарифів.

   

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь