ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 02.07.2020 16:32
Кількість переглядів: 660

Станом на  12 годину  02.07.2020р. в Обухівському районі  з підозрою  на

COVID-19 виявлено – 443 особи, знятий діагноз у 140 осіб. Лабораторно підтверджений діагноз у  293 осіб, в тому числі: смт Козин-31, с.Романків-8, м.Українка– 41, м.Обухові-152 (із них в селі Таценки -9), с.Красна Слобідка -6, с.Нещерів- 11, с.Германівка-3, с.Долина-1, с.Деремезна-2,  с.Красне 1-8, с.Григорівка-4, с.Матяшівка -9, с.Перше Травня- 1, с.Халеп’я-1, с.Гусачівка-1, с.Жуківці-3, с.Трипілля-3,с.Старі Безрадичі-1, с.Витачів-1, с.Степок-1, с.Перегонівка-1, с.Дерев’яна-3, с.Копачів-1.

 Із них – 249 осіб одужало: смт Козин-23, с.Романків-6, м.Українка-36,  м.Обухів-133 (в т.ч. с.Таценки-9),  с.Германівка-3,  с.Деремезна-2, Красне  1-8,  с.Нещерів-10,  с.Перше Травня-1, с.Матяшівка-9, с.Долина-1, с.Григорівка-3, с.Трипілля-1, с.Халеп’я - 1, с.Гусачівка - 1, с.Жуківці - 3, с.Красна Слобідка -6, с.Старі Безрадичі-1, с.Витачів-1.

Померло  п’ять осіб ( м.Українка-1, м.Обухів-4).

Серед медпрацівників захворіло – 25 осіб, в т.ч. – 4 лікаря.

Одужало 23 медпрацівники, із них - 4 лікаря .  

Виявлено 950  контактні особи, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

На 02.07.2020  в Україні захворіло на COVID-19 - 45887 осіб, із них померло 1185.

Відсоток смертності складає 2,6%.

В Обухівському районі захворіло 293 осіби, з лабораторно підтвердженим діагнозом, із них померло 5  осіб. Відсоток смертності складає 1,7%.

За останні 7 днів з 25.06.2020р  по 02.07.2020 в районі захворіло 18 осіб, одужало -11 осіб. Смертельних випадків  не зафіксовано

         Причиною підвищення рівня захворюваності на COVID-19 і подальшого розвитку епідемії є:

1) недотримання вимог самоізоляції контактними особами та хворими з безсимптомним та легким перебігом захворювання.

2) Контроль за дотриманням умов самоізоляції ніхто не здійснює.

3) так як COVID-19  віднесено до особливо небезпечних хвороб, то всі хворі, як джерело інфекції повинні бути ізольовані в  стаціонари, під нагляд лікарів, незалежно від важкості захворювання.

4) всім хворим з лабораторно підтвердженим  діагнозом ПЛР (полімеразно- ланцюговою реакцією) повинні зробити  ІФА імуноферментний аналіз крові для  визначення  імунітету. Виявлення антитіл: титр імуноглобуліну   М вказує на гостру форму захворювання, титр імуноглобуліну G- вказує, що людина перехворіла COVID-19.

5) вихід з карантину привів до того, що значна частина населення почала ігнорувати дотримання трьох основних протиепідемічних вимог:

  1. не носити  маски чи респіратори.
  2. не дотримуватись соціальної дистанції  в  2 метри.
  3. не  дезінфікувати  різні  поверхні , не мити та  дезінфікувати руки.

 

У залізничному та автомобільному транспорті, в закладах громадського харчування та торгівлі, в т. ч. на ринках, в дошкільних закладах,в закладах фізичної культури та спорту, в перукарнях та салонах краси, в закладах, що надаютьпослугиз розміщенняне дотримуються встановлені протиепідемічні вимоги.

Якщо у вас з’явились симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції(ГРВІ): підвищилась температура тіла, появилась головна біль, кашель, стало важко дихати, втрата  відчуття смаку та запаху, біль у м’язах - то можна запідозрити  коронавірусну інфекцію.

Потрібно негайно звернутись до сімейного лікаря та пройти поглиблене обстеження на COVID-19: дослідження на полімеразно-ланцюгову реакцію (ПЛР), комп’ютерну томографію легень (КТ), визначити стан насичення крові киснем.

Якщо  діагноз COVID-19 лабораторно  підтвердиться, то від важкості протікання  захворювання сімейний лікар прийме рішення  - лікуватись Вам вдома (під наглядам лікаря) чи  Ви  підлягаєте  госпіталізації і стаціонарному лікуванню.

Щоб не заразитись коронавірусною інфекцією потрібно дотримуватись  трьох основних протиепідемічних вимог:

1.Дезинфекція всіх поверхонь де може бути вірус, а також миття та дезінфекція рук.

2. Дотримання соціальної дистанції в 1,5-2 метра.

3.Носіння масок і бажано рукавичок.

Маска захищає в двох напрямках . Здорова людина не вдихне  вірус, якщо буде поруч з носієм. А хворий буде виділяти значно менше збудника,  частина якого затримається  маскою. Маска не дає можливості торкатися обличчя  брудними руками.

Активні віруси знаходяться в краплях слини та мокроти  і затримуються маскою.

Ефективна, навіть саморобна маска -  із двох-трьох слоїв тканини.

Респіратори із рівнем захисту не менше FFP-2 необхідні  медпрацівникам, що контактують  з хворим на COVID-19.

Американські, ізраїльські та німецькі  вірусологи встановили, що людина видихає краплі  двох видів: великі, розміром від мікрона і вище. Вони важкі і майже одразу падають на землю, не представляючи небезпеку для оточуючих. Менші краплі (аерозольні частинки) - переміщаються з потоком повітря і можуть  потрапляти в дихальні  шляхи, заражаючи людину. Тому, так важливо всім носити маски.

Одноразові медичні маски потрібно носити 2-3 години і утилізувати, щоб вони  не стали джерелом інфекції. Респіратори з рівнем захисту  не нижче FFP-2 можна носити  6-8 годин.

Маски багаторазового використання обробляють шляхом прання в гарячій воді з милом  з подальшим проглажуванням праскою. Такі маски також носять дві-три години, а потім їх міняють і  перуть.  Маски нам прийдеться носити до  винайдення вакцини.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь