ЗВЕРНЕННЯ голови Обухівської районної ради Лариси ІЛЬЄНКО до мешканців та гостей Обухівського району

Дата: 16.04.2020 16:39
Кількість переглядів: 580

Сьогодні, 16 квітня 2020 року в парламентській газеті «Голос України» опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)» (далі Закон), що ухвалила Верховна Рада України на позачерговому засідання 13 квітня 2020 року.  Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування.

Законом передбачено суттєве підвищення штрафів за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, наприклад: за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць та доріг, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом передбачено штраф від п’яти тисяч чотирьохсот до дев'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це від 91 800 гривень до 153 тисяч гривень із сімейного бюджету або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

За інформацією начальника Обухівського РС ГУ ДСНС України у Київській області внаслідок відсутності протягом тривалого часу опадів – рівень загроз, пов’язаних із пожежами у лісових масивах, на торфовищах і сільгоспугіддях значно зріс.

Станом на початок квітня в Обухівському районі  виникло 158 пожеж, з них випадки пожеж на відкритих територіях, навколо населених пунктів, уздовж доріг, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності, торфовищах – 128 випадків.

Територія Обухівщини - це унікальні місця, це поєднання придніпровських схилів та заплав Дніпра, долини річок Красна та Стугна, унікальні урочища, соснові ліси, березові гаї та нескінченні поля сільськогосподарських угідь.

На сьогодні на теренах Обухівського району створено п'ятнадцять об’єктів природно-заповідного фонду, які є прикрасою і гордістю Обухівщини, серед них:

-гідрологічний заказник місцевого значення  Копачівський, що створений з метою збереження природної заплави на лівому березі річки Стугна;

- ландшафтний заказник місцевого значення  - урочище Калинове,  це балка, по центру якої у заглибині утворилось озеро, розміщене на висоті 90 метрів над рівнем плеса Канівського водосховища;

-ландшафтний заказник місцевого значення – Заплавний, на території заказника поширені різні гідрофільні види тварин та рослин серед них є ті, які занесені до Червоної книги України;

- ландшафтний заказник місцевого значення – Пролісок, у трав’яному покриві лісового масиву якого можна побачити проліску дволистуряст порожнистий та зірочки жовті

Ми всі користуємося цим багатством, милуємося квітами та березовими гаями, купаємося в озерах і слухаємо спів птахів.

Прошу Вас, як посадова особа та як мати і бабуся, вжити всіх заходів, що направлені на протидію пожежам у природних екосистемах та обмежити відвідування територій та об’єктів природно-заповідного фонду, лісових масивів  та інших екосистем.

Давайте збережемо все це різноманіття для своїх онуків та правнуків. Вони теж будуть мати бажання милуватися пролісками.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь