ІНФОРМАЦІЯ, ЩО НАДАНА З МЕТОЮ ІНФОРМУВАННЯ ГРОМАДЯН ОБУХІВСЬКИМ РАЙОННИМ ВІДДІЛОМ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ»

Дата: 26.03.2020 16:55
Кількість переглядів: 417

Станом на 26.03.2020 року в Обухівському районі зафіксовано  лабораторно підтверджених  16  випадків  COVID-19.

Частина хворих з легким перебігом захворювання знаходиться на самоізоляції в домашніх умовах під контролем лікарів. Пацієнти з важким перебігом захворювання (пневмонія, загострення хронічних захворювань) перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному  відділенні Олександрівської клінічної  лікарні  м. Києва.

            З підозрою на  COVID-19 знаходиться 16 осіб.   Визначені контактні в кількості  71  особа, вони знаходяться в домашніх умовах на самоізоляції під наглядом лікарів.

      Згідно Постанови головного державного санітарного лікаря України від 21.03.20р №2 «Про запобігання подальшого занесення на територію України випадків корона- вірусної хвороби (COVID-19)» для осіб, які прибувають із за  кордону де були зафіксовані випадки (COVID-19) і мали вірогідний контакт з хворими, для встановлення медико-санітарного спостереження впроваджена форма інформованої згоди особи на проведення протиепідемічних та/або профілактичних заходів з метою локалізації та нерозповсюдження коронавірусної інфекції.

    Згідно отриманих даних  структурними підрозділами обласних лабораторних центрів  МОЗ України встановлюється медико-санітарне спостереження протягом 14 діб за особами, які перебувають на самоізоляції. В разі появи симптомів  захворювання  ГРВІ, грипу чи  COVID-19   особа повинна негайно повідомити  сімейного лікаря, який  надає медичну допомогу згідно вимог «Стандарту медичної допомоги  COVID-19», що визначені наказом МОЗ від 13.03.2020р №663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення, занесення і поширення  на територію України випадків COVID-19».

       COVID-19 - це нове інфекційне захворювання при якому ушкоджується, головним чином, легеневі альвеоли, що може призвести до важкої дихальної недостатності. Застосування  екстракорпоральної  мембранної   оксігенації (ЕКМО - апаратне  насичення крові киснем) - один із дієвих методів лікування при координації штучної вентиляції легень (ШВЛ).

 Потрібно змиритися з думкою, що захворювання (COVID-19) є викликом для людства. Повинен включитися інстинкт самозбереження   по виконанню профілактичних заходів, які дадуть можливість унеможливити захворіти на коронавірусну інфекцію .

Потрібно дотримуватися елементарних правил гігієни:

1. Мити руки потрібно з милом протягом 20-30 секунд після приходу на роботу та повернення з роботи.

Для дезинфекції рук використовувати дезинфікуючі засоби із вмістом спирту не менше 60-80%.

2. Дверні ручки та поручні потрібно дезинфікувати декілька раз на день.

3. Кашляти чи чхати потрібно в одноразову серветку, яку відразу потрібно викинути.

4. Використовуйте дезинфікуючі серветки. якими протирайте ручки дверей, кнопки в ліфтах.

5. Здороватись потрібно без рукостискань,  наприклад кивком.

6. Так як корона вірус розповсюджується при кашлі та чханні, то всі поверхні на які може попадати збудник потрібно дезинфікувати.

7. Використання одноразових масок не вбереже вас від віруса, але не дасть можливості торкатись брудними руками носа, рота, очей та інших частин обличчя. Носіння масок хворими обов’язкове.

8. Бажано при відвідуванні магазинів продовольчих товарів, аптек та АЗС користуватись латексними чи нітриловими перчатками.

       Медичні працівники повинні знати  клінічні симптоми  COVID-19 та  обстежувати з відбором зразків матеріалу для лабораторних досліджень,  лікувати пацієнтів згідно вимог наказу МОЗ України від 13.03.2020р. №663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і  поширення на території України випадків COVID-19».   Медперсонал повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту (ЗІЗ): аерозольний респіратор класу захисту не нижче FFP 2, засоби захисту очей (окуляри або захисний щиток), рукавички латексні, комбінезони середнього та вищого ступеню захисту.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь