Право на податкову знижку

Дата: 11.02.2021 17:50
Кількість переглядів: 249

Обухівська ДПІ Головного управління ДПС у Київській області нагадує, що з 1 січня 2021 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2020 року.

 

Декларування доходів – це  конституційний обов’язок громадян та свідчення  патріотичного ставлення до країни, в якій проживають вони та зростають їх діти, вболівання за покращення соціального стану населених пунктів, мешканцями яких вони являються, адже податок на доходи фізичних осіб є одним з бюджетоутворюючих податків місцевого бюджету.

 

За рахунок коштів місцевих бюджетів покращується інфраструктура наших міст та сіл, вирішуються питання соціально-економічного розвитку.

 

Кошти військового збору спрямовуються на покращення обороноздатності країни, розвиток та технічне переоснащення Збройних Сил України.

 

Також, відповідно до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

 

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (п.п. 166.2.1ПКУ).    

 

Звертаємо увагу, що ПКУ передбачає і певні обмеження щодо застосування податкової знижки, а саме:

- сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ; 

- якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався  правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься (п.п. 166.4.3 ПКУ).  

 

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. 

 

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь