Під головуванням голови Київської обласної ради Наталії Гунько відбулася нарада за участі голів районних рад Київщини

Дата: 30.06.2021 22:51
Кількість переглядів: 230


Голова Обухівської районної ради Київської області взяв участь в нараді, що відбулася під головуванням голови Київської обласної ради Наталії Гунько.
Керівництво Київщини запропонувало представникам органів місцевого самоврядування створити Координаційну раду при голові Київської обласної ради. Такий колегіальний орган допоможе нам краще знати потреби громад, а громадам – вирішувати питання через рішення Київської обласної ради.

Також обрали представника від районних рад до складу Правління Української асоціації районних та обласних рад. Тепер новообрані органи місцевого самоврядування матимуть представництво в Асоціації, яка розробляє та вносить до органів державної влади пропозиції щодо державної підтримки розвитку місцевого самоврядування. Делегатом від районних рад Київщини до складу Правління УАРОР став Антон Мотрич, голова Бориспільської районної ради. 

Обговорили гострі питання для районних рад: фінансування та повноваження. У ході децентралізації райради передали більшість своїх повноважень до об’єднаних територіальних громад. Проте ті функції, які залишились на рівні району, місцеві депутати не можуть виконувати через відсутність фінансування.

Домовилися, що у складі Координаційної ради будуть напрацьовані конкретні пропозиції, щоб Київська обласна рада могла звертатися до профільного Комітету Верховної ради та Міністерства розвитку громад та територій України. А у складі Асоціації органи місцевого самоврядування зможуть відстоювати позицію районних рад Київщини. Добре, що нам вдалося налагодити діалог, адже тільки конструктивна робота допоможе знайти шляхи вирішення проблемних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь