Стежками художника Івана-Валентина Задорожного

Дата: 07.07.2021 21:18
Кількість переглядів: 254

Сьогодні, в 100-й ювілейний День народження видатного художника і нашого земляка Івана-Валентина Задорожного у Ржищеві відбувся комплекс урочистих заходів у яких взяв участь голова ОБУХІВСЬКОЇ районної ради - Антон Карманов: відкриття експозиції «Виходь на Світовий рівень» у Ржищівському музеї  образотворчого мистецтва ім. Івана-Валентина Задорожного та презентація робіт художників, які тиждень писали картини з пейзажів Ржищівського краю в рамках пленеру «Стежками художника Івана-Валентина Задорожного». 
Відзначити урочисту дату і привітати ржищівчан завітав також голова Обухівської районної державноі адміністраціі Олександр ГОМОН разом та депутатом Обухівської районної ради Степаном Дойчуком. 

«Українська земля завжди славилася талановитими та творчими людьми. Світ народжує людей, які відчувають прекрасне і свої враження передають у витворах мистецтва. Сьогоднішній захід - вшанування таланту справжнього митця, нашого земляка, якого подарувала нам Ржищівська земля, а нині - Обухівщина. І ми повинні цінувати такий неоціненний скарб, передавши його наступним поколінням», - звернувся до присутніх голова Обухівської районної державноі адміністраціі Олександр ГОМОН.

Для довідки:
Іван-Валентин Задорожний - художник-монументаліст, лауреат Шевченківської премії, заслужений діяч мистецтв УРСР що народився, жив, працював та похований у місті Ржищів Київської області. Крім живопису, самостійно освоїв технології виготовлення скляних вітражів із литого скла, енкаустики. Він автор 24 монументальних робіт, що розташовані по всій території України. Це вітражі виконані в авторській техніці литого скла, мозаїки, різьблення, бетонні рельєфи. Розташовані ці роботи в таких містах: м. Київ, м. Кременчук, с.Калита, Київська область, Чернігів, м. Павлоград, Дніпропетровська область. Автор трьох гобеленів ручного ткацтва. Автор ілюстрацій до «Кобзаря» Т.Г.Шевченка та дитячих казок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь