ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІНФОРМУЄ!

Дата: 23.04.2020 18:10
Кількість переглядів: 1733

          Станом на  11 годину 23.04.2020р. в Обухівському районі  з підозрою  на COVID-19 виявлено – 186 осіб, із них не підтверджено - 39, лабораторно підтверджених – 68. Найбільша кількість лабораторно підтверджених хворих в м. Обухові - 30 (в т.ч. с.Таценки - 1),  смт. Козин - 21,  м. Українка - 9, с. Романків - 4 , с. Красна Слобідка - 1, с. Германівка - 1, с. Нещерів - 1, с. Долина - 1,  із них   вісім   осіб  одужали – в смт. Козин - 4,в м. Обухів - 2, в м. Українка - 1, в с. Романків - 1.

Виявлено 385  контактних осіб, які знаходяться на самоізоляції в домашніх умовах під спостереженням лікарів.

Пацієнти з важким перебігом захворювання (пневмонія, загострення хронічних захворювань) перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях базових клінічних лікарень (Олександрівська лікарня м. Києва, лікарня № 3 м. Біла Церква, ЦРЛ м. Кагарлика).

Поширеність коронавірусної  хвороби (COVID-19) в Україні в березні-квітні 2020 року характеризується стійким зростанням. За прогнозними оцінками госпіталізації  потребуватиме до 15% пацієнтів, в тому числі  тяжкий перебіг очікується до 5%  випадків.

На даний  час відсутнє специфічне противірусне лікування COVID-19.

Медична допомога хворим надається згідно вимог наказу МОЗ України від 28.03.2020р № 722 «Організація  надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)» та Протоколу «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19), затвердженого наказом МОЗ України від 02.04.2020 року №762 та від 10.04.2020 року № 852.

В районі та м. Обухові створені медичні бригади з проведення заборів зразків біологічних матеріалів з підозрою на коронавірусну  хворобу. Здійснюється щоденна доставка зразків  призначених для діагностики методом ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція) у вірусологічну лабораторію ДУ Київський обласний лабораторний центр МОЗ України ( м.Київ, вул.Герцена 31).

В Україні із всіх захворівши на COVID-19 20% складають медичні працівники.

Щоб захистити себе та запобігти інфікуванню і передачі збудника в закладах охорони здоров’я, медичні працівники повинні дотримуватись запобіжних заходів та використовувати засоби індивідуального захисту (ЗІЗ):

  1. Протиаерозольні респіратори класу захисту не нижче   FFP – 2 ;

  2. Захисні окуляри  або щиток;

  3. Ізоляційний халат або комбінезон.

  4. Рукавички.

Згідно Постанови головного державного санітарного лікаря України від 21.04.2020р № 11 "Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні" місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, з метою запобігання  масового скупчення людей рекомендовано закрити для відвідування кладовища, крім  випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше ніж десять осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5  метра.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь